Εργασιακό Νομοσχέδιο: «Κατάργηση του 8ωρου» καταγγέλλουν συνδικάτα και ΠΑΜΕ

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ, μέσω ΚΥΠΕ
Την αντίθεσή τους στο νέο εργατικό νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε σήμερα διαδικτυακά από τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, εξέφρασαν διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Περίπου 2.000 άτομα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της τελευταίας στιγμής που απηύθυνε το ΠΑΜΕ μαζί με δεκάδες συνδικαλιστικές ενώσεις και συγκεντρώθηκαν στην οδό Σταδίου όπου φώναξαν συνθήματα.

Αυτό που κυριάρχησε ήταν το «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο» το οποίο έγραψαν με μεγάλα κόκκινα γράμματα στον τοίχο έξω από το υπουργείο.

Μίλησαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και εκπρόσωποι των συνδικάτων Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου, ΟΤΑ Αττικής, Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Μουσικών και της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Έκαναν λόγο για νομοσχέδιο που ουσιαστικά καταργεί το οκτάωρο, για «πλαγιοκόπηση» των εργασιακών δικαιωμάτων και ζήτησαν την απόσυρσή του.

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε ειρηνικά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα για το αυριανό (13/5) συλλαλητήριο στα Προπύλαια Πανεπιστημίου στις 19:00.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Πελώνη: Το εργασιακό νομοσχέδιο κατοχυρώνει το 8ωρο σε ειδικό άρθρο


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: