Ενεργοποίηση της Frontex και εκτός των χωρικών υδάτων της Ευρώπης προτείνει ο Μηταράκης

Αξιωματικοί της FRONTEX βοηθούν μετανάστες και πρόσφυγες που φτάνουν στην ακτή της Σκάλας Σικιάς, στο νησί της Λέσβου, 13 Νοεμβρίου 2019. EPA, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στην παρέμβασή του ο κ. Μηταράκης τόνισε την ανάγκη επέκτασης των δράσεων της Frontex σε τρίτες χώρες καθώς και την παροχή στήριξης τους, με σκοπό την μείωση των μεταναστευτικών ροών προς τις χώρες της ΕΕ.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι στις διήμερες συζητήσεις της Συνόδου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εμβάθυνση των συνεργασιών ανάμεσα στην ΕΕ και τις χώρες καταγωγής και διακίνησης, στην προώθηση των νόμιμων μεταναστευτικών οδών καθώς και στην ενίσχυση των μηχανισμών αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης μέσω της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Μετά το πέρας της Συνόδου, ο κ. Μηταράκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «για την Ελλάδα, η καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα και σε αυτήν την κατεύθυνση προτείναμε την ενεργοποίηση της Frontex εκτός των χωρικών υδάτων της Ευρώπης, ώστε να μπορέσουν να διακόψουν αποτελεσματικά τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών».

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

 

Προανακριτική για Παππά: Ανοιγμα τραπεζικών λογαριασμών Καλογρίτσα – Χούρι ζητά η Επιτροπή

 


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: