Αρμαγεδδώνα υπόσχεται στη Χαμάς η Ιερουσαλήμ: Η Γάζα θα καεί εάν οι πολίτες μας πρέπει να κοιμούνται στα καταφύγια [video, photo]

File Photo Ισραηλινό πυροβολικό βάλλει κατά στόχων στη Γάζα EPA/ATEF SAFADI μέσω ΚΥΠΕ




Εφιαλτικές προβλέπεται να είναι οι επόμενες ημέρες για τους κατοίκους της Γάζας και του Ισραήλ καθώς όπως όλα δείχνουν η Ιερουσαλήμ είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στην τρομοκρατία της Χαμάς και των άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων.

Η δυνατότητα της Χαμάς να εκτοξεύσει σε τέσσερα εικοσιτετράωρα σχεδόν 2.000 ρουκέτες διαφόρων διαμετρημάτων, εκ των οποίων λίγες μεν, αλλά αρκετές, έχουν βεληνεκές 225 χιλιόμετρα, είναι ιρανικής τεχνολογίας και θεωρητικά μπορούν από τη Γάζα να χτυπήσουν οποιαδήποτε περιοχή του Ισραήλ, είναι το γεγονός που έχει ωθήσει την Ιερουσαλήμ στα άκρα.

«… Αν η Χαμάς δεν διακόψει τις βίαιες ενέργειες της ο πόλεμος του 2021 θα είναι πολύ πιο σκληρός και θα προκαλέσει πολύ περισσότερο πόνο από εκείνον του 2014. Εάν οι πολίτες του Ισραήλ πρέπει να κοιμούνται μέσα στα καταφύγια λόγω της εκτόξευσης των ρουκετών,  τότε σας διαβεβαιώνω η Γάζα θα καεί. Δεν υπάρχει άλλη εξίσωση. Κάτοικοι της Γάζας, θα μπορούσατε να είχατε εορτάσει το “Aid” (σσ εννοεί τη λήξη του Ραμαζανίου) αλλά λόγω των σφαλμάτων της Χαμάς και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων δεν πρόκειται να υπάρξει γιορτή σήμερα».

Αυτές τις συγκλονιστικές δηλώσεις έκανε πριν τρεις ημέρες ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ, που κατά πολλούς ίσως να είναι διάδοχος του Νετανιάχου, υπενθυμίζοντας στους Παλαιστίνιους τον πόλεμο του 2014 όταν ο ίδιος ήταν αρχηγός των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων

Δείτε το βίντεο με το διάγγελμα του Μπένυ Γκάντς

Αν και αρχικά υπήρχαν πληροφορίες περί εισβολής του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, τελικά το σενάριο αυτό διαψεύστηκε. Μ’ ένα λακωνικό μήνυμα στο Twitter, οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) ανέφεραν τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί χερσαία επιχείρηση.

Ωστόσο αν ερμηνεύουμε σωστά αυτές τις δηλώσεις, τις οποίες ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ τις έκανε είδει διαγγέλματος προς τους Παλαιστινίους.  ίσως πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως η ισραηλινή πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί σε αυτή τη φάση οποιαδήποτε διαμεσολάβηση για κατάπαυση του πυρός ακόμη κι αν αυτή προέρχεται από τον Τζο Μπάιντεν, αν προηγουμένως δεν έχει καταστρέψει ένα ικανό μέρος του οπλοστασίου της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Τζιχάντ και ειδικά το περίπλοκο δίκτυο υπόγειων σηράγγων που τους επιτρέπει να εξοπλίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014  μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς κράτησαν 40 ολόκληρες ημέρες και ο απολογισμός ήταν για την Παλαιστινιακή πλευρά ήταν 2.251 νεκροί, στην πλειοψηφία τους πολίτες, ενώ οι απώλειες των ισραηλινών ήταν 74 νεκροί.

“Βαρύ τίμημα” υπόσχεται ο Νετανιάχου

H Χαμάς θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα, προειδοποιεί εκ νέου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, εκτοξεύοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω χίλιες βόμβες στη διάρκεια της νύχτας προς τη Λωρίδα της Γάζας. Στόχος των ισραηλινών δυνάμεων ήταν οι βόρειες και ανατολικές περιοχές στη Γάζα. Από την πλευρά της, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ισχυρίζεται πως εξαπέλυσε επίθεση με drone κατά χημικού εργοστασίου κοντά στα σύνορα της Γάζας.

Αποφασισμένοι να καταστρέψουν τις σήραγγες ανεφοδιασμού των Παλαιστινίων οι Ισραηλινοί

Στο πολύπλοκο σύστημα με τις υπόγειες σήραγγες της Γάζας στοχεύουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις τα τελευταία 24ωρα, θεωρώντας ότι ένα σημαντικό πλήγμα του δικτύου διαδρόμων των Παλαιστινίων κάτω από την επιφάνεια θα μειώσει ουσιαστικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Χαμάς.Την Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός έπληξε περαιτέρω με βολές του πυροβολικού και από αέρος το δίκτυo των τούνελ που οι αποκαλείται το «Μετρό» και τους είναι πολύτιμο για τη διακίνηση πολεμοφοδίων αλλά και ανθρώπων χωρίς τον φόβο της παρατήρησης ή και επίθεσης από τους Ισραηλινούς.

Εκεί εκτιμάται ότι κρύβονται και οι χιλιάδες ρουκέτες που χρησιμοποιεί πλέον σε καθημερινή βάση η Χαμάς κατά ισραηλινών πόλεων, πλήττοντας μεταξύ άλλων και το ηθικό των Ισραηλινών πολιτών, πέρα από τους νεκρούς και τραυματίες που προκαλούν.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, 160 αεροσκάφη καθώς και μονάδες του πυροβολικού και των τεθωρακισμένων συμμετέχουν στη μεγαλύτερη επιχείρηση μέχρι σήμερα εναντίον ενός συγκεκριμένου στόχου από την αρχή της ένοπλης διαμάχης την περασμένη Δευτέρα, χωρίς πάντως να εισέρχονται στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας.

Σε βίντεο που ανήρτησαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με εικόνες από τα χτυπήματα κατά των τούνελ της Χαμάς ισχυρίζονται ότι έπληξαν πολλά χιλιόμετρα του υπόγειου αυτού δικτύου.

 

«Αυτό στο οποίο στοχεύουμε είναι ένα πολύ εκτενές και προσεγμένο σύστημα σηράγγων που έχει αναπτυχθεί κάτω από το έδαφος της Γάζας, κυρίως στον βορρά αλλά όχι μόνον εκεί», είπε ο Ισραηλινός αξιωματικός.

«Πρόκειται για ένα δίκτυο που οι πράκτορες της Χαμάς χρησιμοποιούν με σκοπό να κινούνται, να κρύβονται, να καλύπτονται. Εμείς το αποκαλούμε το Μετρό», πρόσθεσε ο Ισραηλινός αντισυνταγματάρχης μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους.

Έχουν ήδη καταγραφεί 119 νεκροί στην παλαιστινιακή πλευρά και οκτώ στην ισραηλινή.

Hellas Journal με πληροφορίες από foreignpolicy.com, Reuters, kathimerini.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Γάζας: Περισσότεροι από 100 οι νεκροί – Μεγάλη κινητοποίηση εφέδρων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: