Τους στόχους και την στρατηγική του στη Γενεύη ανέλυσε στα μέλη του Εθνικού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, Λευκωσία 23 Απριλίου 2021. KYΠΕ/ΓΤΠ/Σ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Για το πρόγραμμα, τη δομή της Άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό καθώς και για τους στόχους και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και οι Υπουργοί Εξωτερικών και Υγείας, καθώς και ο Διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναφέρει ο κ. Σεντώνας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την προετοιμασία που έχει γίνει ενόψει της άτυπης διάσκεψης για Κυπριακό στη Γενεύη, στις 27 με 29 Απριλίου, την οποία συγκάλεσε ο ΓΓ των ΗΕ, καθώς και για την εργασία που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

Ενημέρωσε, επίσης, προσθέτει, «για το πρόγραμμα και τη δομή της άτυπης διάσκεψης, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη και ανέλυσε περαιτέρω τους στόχους, αλλά και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η δική μας πλευρά κατά την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης».

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για τη Γενεύη το πρωί της 26ης Απριλίου συνοδευόμενος από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Ο κ. Σεντώντας ενημέρωσε επίσης μέσα από την γραπτή του δήλωση, πως κατά τη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του σώματος για την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σε σχέση με την πανδημία του κορωναϊού, καθώς επίσης, και για το πλαίσιο μέτρων που προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Κυπριακό και επιδημιολογική κατάσταση στην ατζέντα του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: