Το «φυσάει και δεν κρυώνει» ο Ερντογάν με τα πολυεθνικά φτερά του «Ηνίοχου»: Όλη η αφρόκρεμα των αεροποριών στον ελληνικό ουρανό

Αεροσκάφη συμμετέχουν στην πολυεθνική άσκηση “Ηνίοχος 2021” που πραγματοποιείται στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, Τρίτη 20 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL
Σε μούδιασμα και παραζάλη φαίνεται πως έχει περιέλθει ο τουρκικός Tύπος από το γεωστρατηγικό αποτύπωμα που αφήνει ο «Ηνίοχος 21».

Και περισσότερο διότι οι σύμμαχοι έχουν γνέψει θετικά στην Πολεμική Αεροπορία, όπου κι αν αυτή τους οδήγησε, ακόμη και στην «hot» περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελόριζου.

Και δεν είναι μόνο η Μεγίστη διότι και η Λήμνος ήταν στα σχέδια του «Ηνίοχου» καθώς κι άλλα μικρά νησιά στο Αν. Αιγαίο, εκεί που υπήρχαν τα τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων κι έκαναν κατάδειξη στόχου στα πολυεθνικά COMAO.

  • Ο «θυμός» της Τουρκίας ξεχειλίζει διότι από τη μια είναι ο «Ηνίοχος» και η πλήρης εμπιστοσύνη των συμμάχων στα «μπλε φτερά» κι από την άλλη η διπλωματία και τα ανοίγματα της Αθήνας στον Αραβικό κόσμο, φυσικά και στο Ισραήλ.

Την ώρα μάλιστα που σχεδόν κάθε μέρα αξιωματούχοι της Άγκυρας εγείρουν θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αν. Αιγαίου, εκτός των διπλωματικών απαντήσεων που δόθηκαν προ ημερών από τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια μπροστά στις κάμερες κι απέναντι από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η πολυεθνική «βεντάλια» του «Ηνίοχου» έδωσε τις δικές της απαντήσεις στη γείτονα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ), παρακολουθεί τη συμμετοχή αεροσκαφών στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2021». ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Το μούδιασμα αυξήθηκε κι από το γεγονός των αριθμών των πτήσεων αλλά και τα σημάδια στα ραντάρ της Τουρκικής αεράμυνας, διότι βλέπουν κάθε μέρα ότι σε αντίθεση με την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, μόνο η Ελληνική πετά εδώ και δυο εβδομάδες με περισσότερα από 80 αεροσκάφη απ’ όλες τις αεροπορικές βάσεις.

Και την ίδια στιγμή τα «γεράκια» βρίσκονται και στα readiness, δηλαδή στις Σμηναρχίες Μάχης και σε εγρήγορση για να δώσουν απαντήσεις σε οποιαδήποτε πρόκληση εντός του FIR Αθηνών και του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

  • Δικαίως λοιπόν οι σύμμαχοι που μετέχουν στον «Ηνίοχο» και βλέπουν τι ακριβώς κάνει η Πολεμική Αεροπορία, ομιλούν ήδη για την Ευρωπαϊκή «RED FLAG», που συγκεντρώνει την ελίτ των Πολεμικών Αεροποριών απ’ όλο τον κόσμο.

Με τις αεροπορικές βάσεις της Ανδραβίδας και του Αράξου να έχουν «φρακάρει» από τις μετασταθμεύσεις των αεροσκαφών, οι Επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας και του ΓΕΕΘΑ ήδη σκέπτονται τον «Ηνίοχο» του 2022, ιδιαιτέρως ύστερα κι από την αναφορά του πρωθυπουργού σε αυτόν, διότι θα πετούν και τα RAFALE με τη γαλανόλευκη…

Αεροσκάφος στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, Τρίτη 20 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Βεβαίως τα πρώτα έξι F-3R θα έχουν φτάσει ήδη στην φωλιά της Γαλλικής σχολής, στην Τανάγρα με πλήρως επιχειρησιακούς τους Έλληνες αεροπόρους οι οποίοι ήδη θα γνωρίζουν τα μυστικά του νέου αποκτήματος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Και οι Επιτελείς ιδίως της Πολεμικής Αεροπορίας μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι αφού ύστερα από δέκα και πλέον χρόνια, ο «οικογενειακός» Ηνίοχος που αφορούσε μόνο τα μπλε φτερά, εκτός της διακλαδικότητας είναι καταγεγραμμένα, βάση των στοιχείων, η μεγαλύτερη άσκηση στην Ευρώπη.

  • Σ’ αυτό ακριβώς αναφέρθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σημειώνοντας πως «ο Ηνίοχος είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές και ρεαλιστικές ασκήσεις στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο διότι μέσω αυτής υπάρχει η δυνατότητα αύξησης της διαλειτουργικότητας, εντάσσοντας μεγάλο αριθμό διαφορετικών δυνάμεων».

Ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης που δεν έχασε την ευκαιρία να πετάξει στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος» θέλησε να περάσει το μήνυμα για να νέα «γεράκια» της αεροπορίας λέγοντας για την άσκηση ότι, «ετοιμάζει τους νέους αεροπόρους για ν’ ανταπεξέλθουν σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον κι είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την αποφασιστικότητα, τη συνεργασία των συμμάχων- συμμετεχόντων κρατών για σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Δένδιας: Η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία αναβαθμίζουν τη διπλωματική και αμυντική συνεργασία τους

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: