Θα το θυμούνται για χρόνια το χουνέρι του Δένδια στην Τουρκία: Βλέπουν παντού συνομωσίες

FILE PHOTO: Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ Φωτογραφία via twitter @omercelik




Συνεχίζονται οι αμήχανες αντιδράσεις στο εσωτερικό τη Τουρκίας μετά την πρωτοφανή, γι’ αυτούς, διπλωματική ήττα που υπέστησαν «εντός έδρας» από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τις δηλώσεις του μπροστά στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και μάλιστα μετά από συνάντηση με τον ίδιο το πρόεδρο Ερντογάν.

Χθες Δευτέρα, την σφοδρή του ενόχληση δεν μπόρεσε να κρύψει και ο Ομέρ Τσελίκ ο οποίος ουσιαστικά αποκάλυψε ότι η Τουρκία είναι εξαιρετικά ανήσυχη, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια λόγω της διπλωματικής κινητικότητας που επιδιεκνύει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ο κ. Τσελίκ χαρακτήρισε την παρουσία του κ. Δένδια στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου «αγενή και μισαλλόδοξη».

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι οι «εξαιρετικά φανατικές κατηγορίες εναντίον του έθνους μας» θα ξεχωρίζουν στη διπλωματική ιστορία ως παράδειγμα έλλειψης ευπρέπειας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolou, το επίσημο όργανο προπαγάνδας του καθεστώτος Ερντογάν ο κ. Τσελίκ υιοθέτησε επίσης τους αστήρικτους ισχυρισμούς του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού που υποστηρίζει βασιζόμενος σε ένα καταφανώς μονταρισμένο βίντεο του οποίου η γνησιότητα δεν τεκμαίρεται από πουθενά ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή προσπάθησε να ρίξει βενζίνη στους αιτούντες άσυλο και να τις κάψει, καθώς και ότι έχει απωθήσει περισσότερους από 80.000 αιτούντες άσυλο τα τελευταία τρία χρόνια.

Κατά τον Τσελίκ, η Ελλάδα προσπαθεί να μετατρέψει τα ζητήματά της με την Τουρκία σε ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ. Και όπως αναφέρει ο Σκάι ο κ. Τσελίκ επιτέθηκε και συνολικά κατά της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας:

«Όλοι στην Ελλάδα πρέπει να σκεφτούν τη θέση, στην οποία αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, έχει μετατραπεί σε μια χώρα που συνωμοτεί εναντίον της Τουρκίας και προσπαθεί να δημιουργήσει εχθρότητα».

Ο Τσελίκ εξέφρασε ακόμη την ενόχλησή του για τις διπλωματικές επαφές Δένδια σε Λιβύη, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία, λέγοντας ότι στόχος της Ελλάδας είναι να πολιορκήσει την Τουρκία.

«Πηγαίνει στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στη Σαουδική Αραβία, για να πολιορκήσει την Τουρκία. Αλλά κανένας εδώ, δεν θα επιτρέψει να γίνει η Μεσόγειος ελληνική λίμνη ή το Αιγαίο να γίνει ελληνική λίμνη».

Hellas Journal με πληροφορίες από anadolou, skai.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

ΥΠΕΞ: Η Navtex για το γαλλικό ερευνητικό εκδόθηκε λόγω περιοχής ελληνικής δικαιοδοσίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: