Στα θρανία από Δευτέρα όλες οι τάξεις Λυκείων: Ανακοινώσεις Κεραμέως το απόγευμα

File photo: Yiannis Economou noted that, from the start, the government’s intention had been for schools to go back as normal but for this to happen with a methodology, based on the advice of the scientific community. EPA/CLAUDIO GIOVANNINI




To άνοιγμα των Λυκείων, και για τις τρεις τάξεις, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, αποφάσισε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία οποία συνεδρίαση με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Η επιτροπή έκανε ουσιαστικά αποδεκτή την εισήγηση του υπουργείου Παιδείας να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις των Λυκείων με υποχρεωτική χρήση self test που θα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί δωρεάν από τα φαρμακεία.

Τυχόν επιστροφή στα θρανία μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα είχε τεχνικές δυσκολίες, καθώς οι ίδιοι καθηγητές θα έπρεπε να διδάξουν και διά ζώσης και μέσω τηλεκπαίδευσης.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα από την Νίκη Κεραμέως καθώς η υπουργός Παιδείας θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας το απόγευμα.

Ορισμένοι πάντως από τους επιστήμονες εξέφρασαν ανησυχίες για τον κίνδυνο να αυξηθεί η κινητικότητα και κατά συνέπεια η διασπορά του ιού από τη λειτουργία των σχολείων, παράλληλα με το λιανεμπόριο, που έχει ήδη ανοίξει, από προχθές Δευτέρα.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η επαναλειτουργία των σχολείων με κανόνες και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας μπορεί να γίνει με πλήρη ασφάλεια, δεδομένου άλλωστε ότι η χρήση των τεστ αυτοδιάγνωσης από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς θα λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας από μία ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού στο σχολικό περιβάλλον.

 

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Άγιον Όρος: Σε ελαιώνες στην Μονή Παντοκράτορος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: