Πρώτοι με διαφορά έξι μονάδων οι Πράσινοι: Πρώτη και η Αναλένα Μπέρμποκ για καγκελάριος

Η υποψήφια καγκελάριος, με τον κόμμα των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο. epa09161759 EPA, HENNING SCHACHT
Οι Πράσινοι (Die Gruenen) παραμένουν με διαφορά από τους Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές (CDU-CSU) η κορυφαία προτίμηση των Γερμανών πολιτών μετά την επιλογή της Ανναλένα Μπέρμποκ ως υποψήφιας για την καγκελαρία.

Αυτο είναι το αποτέλεσμα δημοσκόπησης την οποία διεξήγαγε το Ινσιτούτυο Forsa για λογαριασμό των δικτύων RTL και το n-tv.

Συγκεκριμένα, τους Πράσινους προτιμά το 28% των ερωτηθέντων (στις προηγούμενες εθνικές εκλογές είχαν λάβει 8,9%), ενώ τα δύο αδελφά κόμματα, τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές με υποψήφιο καγκελάριο τον Άρμιν Λάσετ προτιμά το 22% (32,9% στις προηγούμενες εκλογές).

Πρόκειται δηλαδή για μια διαφορά έξι ποσοστιαίων μονάδων σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα.

Έτσι οι μεν Πράσινοι παραμένουν σταθερά στο ίδιο ποσοστό, όπως και στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου Ινστιτούτου, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές βελτιώνονται κατά μια ποσοστιαία μονάδα. Όλα τα υπόλοιπα, μικρότερα, κόμματα μειώνουν το προηγούμενο ποσοστό τους κατά μια μονάδα.

Με 13% το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) διατηρεί την τρίτη θέση. Στις προηγούμενες εκλογές οι Σοσιαλδημοκράτες με τον Μάρτιν Σουλτς είχαν λάβει 20,5%. Έπονται οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 12%, (στις προηγούμενες εκλογές 10,7%), το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11% (12,6%) και η Αριστερά (Die Linke) με 7% (9,2%). Άλλο κόμμα θα επέλεγε το 7%, ενώ το 25% δηλώνει αναποφάσιστο.

Εάν οι Γερμανοί πολίτες μπορούσε να να ψηφίσουν απ΄ευθείας καγκελάριο τότε το 32% θα ψήφιζε υπέρ της υποψήφιας των Πρασίνων Ανναλένα Μπέρμποκ, ενώ τον κοινό υποψήφιο Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ θα προτιμούσε το 15%. Και των δύο τα ποσοστά παραμένουν ίδια με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Τέλος, τον Όλαφ Σολτς θα ψήφιζε το 13% (δηλαδή -2% από την προηγούμενη δημοσκόπηση).

Με πληροφορίες από RTL, n-tv μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ // A. Πολ.
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στο News Google

Σκάνδαλο ταπετσαρίας: Αντιμέτωπος με επίσημη έρευνα ο Μπόρις Τζόνσον


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: