ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται για το σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ζητάει και τα ρέστα»

File Photo: Εικόνα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
«Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται για το μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επί των ημερών του με τεράστια ζημιά για το ελληνικό δημόσιο και τους φορολογούμενους, ζητάει και τα ρέστα και διατυπώνει απειλές».

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το ΤΧΣ και την Τράπεζα Πειραιώς. Στην ανακοίνωση-απάντηση της ΝΔ αναφέρεται:

«Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2014 οι τράπεζες είχαν αξία 27 δις. Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 είχαν καταρρεύσει στο 1 δις! Το μερίδιο του ΤΧΣ από αξία 19 δις κατέρρευσε σε λιγότερο από 1 δις! Χασούρα για το ΤΧΣ 18 δις! Κι έχει το θράσος σήμερα να μιλάει για το κόστος στο Δημόσιο. Το 2015 το ΤΧΣ έχασε το 99,4% και μαζί του και οι μικρομέτοχοι που δεν μπορούσαν καν να συμμετάσχουν στην αύξηση.

Η κυβέρνηση σταθερά προτάσσει το δημόσιο συμφέρον. Η τράπεζα Πειραιώς με την ανακεφαλαιοποίηση θα επιστρέψει στη δουλειά της, που είναι να δίνει ακόμη περισσότερα δάνεια στην πραγματική οικονομία!

Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει και οι διεθνείς επενδυτές αυξάνουν διαρκώς το ενδιαφέρον τους να βάλουν χρήματα στη χώρα μας. Αυτό προφανώς ενοχλεί τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ωφελεί τους πολίτες».

Θυμίζουμε ότι όπως έκανε γνωστό ο κ. Τσίπρας με υπόμνημα που έστειλε προς τον πρόεδρο, το γενικό συμβούλιο και την εκτελεστική επιτροπή του ΤΧΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να ζητήσει έλεγχο των πεπραγμένων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Υπόμνημα Τσίπρα προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την Πειραιώς

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: