Οι σύμμαχοι είπαν ναι σε όλα τα σχέδια πτήσης του Ηνίοχου: Πετούν παντού με τα μπλε φτερά [video, photo gallery]

Photo Γαλλικό Rafale στον Ηνίοχο 21. Hellas Journal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ HELLAS JOURNAL

«Πετάμε σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών μαζί με τους συμμάχους μας, σε όλο το Αιγαίο και στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου και παντού. Το μήνυμα που εκπέμπει ο Ηνίοχος είναι ότι είμαστε εκπαιδευμενοι, οπλισμένοι και μαζί με τους συμμάχους μας είμαστε ικανοί να συντρίψουμε όποιον επιχειρήσει να επιβουλευτεί οτιδήποτε.»

Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι “μαχητές” των αιθέρων που πετούν εδώ και δυο εβδομάδες με τους ιπτάμενους των χωρών που μετέχουν στον Ηνίοχο.

Μέχρι την Παρασκευή που ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη άσκηση της Ευρώπης, οι σχεδιαστές της, υπολογίζουν ότι θα έχουν συμπληρώσει περισσότερες από 2000 απογειώσεις, μόνο από την Ανδραβίδα.

Απογείωση Γαλλικών Rafale. Πηγή: Hellas Journal

Στην 117 Πτέρυγα Μάχης έχει βρεθεί κυριολεκτικά η ελίτ των αεροποριών και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας. Εμπιστεύονται την Ελληνική πολεμική αεροπορία και το δείχνουν με κάθε τρόπο.

Μικτός σχηματισμός μαχητικών πάνω από την 117 ΠΜ. Πηγή: Hellas Journal

Έλληνες και σύμμαχοι αεροπόροι ομιλούν για έναν τρομακτικό αριθμό πτήσεων κατά τις οποίες μιλά η εμπειρία και η σωστή προετοιμασία στο έδαφος.

Και δεν είναι μόνο αυτό καθώς οι σύμμαχοι αποδέχτηκαν όλα τα σχέδια πτήσης και όλα εκείνα τα σενάρια που εκτυλίχθηκαν στους ελληνικούς ουρανούς.

Αεροσκάφη από τις ΗΠΑ, την Γαλλία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ισπανία πέταξαν κυριολεκτικά παντού και έστειλαν μαζί με τα μπλε φτερά και το δικό τους μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Και μπορεί οι Τούρκοι να σήκωσαν πολλές φορές τα Μη Επανδρωμένα για να βλέπουν τα αεροπορικά σενάρια που εκτυλίσσονται αλλά και πάλι τα μαχητικά άλλαζαν αμέσως κατεύθυνση πηγαίνοντας σε εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές για να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους.

Μαχητικά F-15 του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της απογείωσης τους την στιγμή που τα F-16 των ΗΑΕ τροχοδρομούν για να πάρουν θέση απογείωσης. Πηγή: Hellas Journal

Η Άγκυρα μπορεί να δείχνει τον εκνευρισμό της για την άσκηση αλλά αντιλαμβάνεται ότι οι σύμμαχοι δεν έχουν φέρει την παραμικρή αντίρρηση στα σχέδια που έχουν εκπονηθεί από το ΚΕΑΤ/ΣΟΤ και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Γαλλικό Rafale μόλις έχει προσγειωθεί. Πηγή: Hellas Journal

Επιπλέον ολοένα και περισσότεροι σύμμαχοι θέλουν να πετούν στο FIR Αθηνών και το άγριο ανάγλυφο των ξεχωριστών ορεινών όγκων της Ελλάδας.

Και φυσικά στον Ελληνικό χώρο δεν υφίσταται οι αεροπορικοί περιορισμοί που έχουν στις πατρίδες τους κι αυτό είναι κάτι σημαντικό που ξεχωρίζουν οι ξένες αποστολές.

Μπορούν να πετούν από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι και χιλιάδες πόδια πάνω από τη θάλασσα.

Νυχτερινές πτήσεις από Ανδραβίδα. Πάνω από 24 απογειώσεις μέσα στο σκοτάδι Πηγή: Hellas Journal

Το γεωπολιτικό αποτύπωμα του Ηνίοχου είναι πολύ σημαντικό γεγονός που αναδεικνύεται κι από την παρουσία του πρωθυπουργού στην 117 Πτέρυγα Μάχης!

Η Μάχη κατά του Κορωναϊού

Την ίδια στιγμή πέραν της αναγνώρισης αεροπορικής υπεροχής της Ελλάδας, η Πολεμική Αεροπορία εκπόνησε ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας. Οργάνωσαν μικρές ομάδες ανάμεσα στα στελέχη που συνεργάζονται ώστε αν τυχόν υπάρχει κάποιο περιστατικό να μην υπάρχει η εξάπλωση του.

Το μεγάλο στοίχημα δείχνει να έχει κερδηθεί αλλά το επιτελείο σε καμία περίπτωση δεν θέλει να θριαμβολογήσει μέχρι να πέσει η αυλαία της άσκησης.

Το ειδικό σχέδιο του ΓΕΑ είχε στόχο η 117 ΠΜ να μείνει αλώβητη, πολλές συσκέψεις με τις χώρες που μετέχουν είχαν ξεκινήσει αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων. Υπήρχαν τηλεδιασκέψεις, ανταλλαγή ηλεκτρονικών προτάσεων ανάμεσα σε ιπτάμενους, τεχνικούς, ιατρούς και νοσηλευτές απ όλες τις χώρες.

Δεν είναι άλλωστε απλό το στοίχημα αυτό μιας και στην Ανδραβίδα μπαίνουν και βγαίνουν περισσότεροι από 2500 κόσμου, από όλες τις χώρες που μετέχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Στο άρμα του «Ηνίοχου» μπαίνει και το Πολεμικό Ναυτικό: Η διακλαδικότητα της άσκησης και η διεθνής αναγνώριση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: