Οι Ρώσοι αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τις συνοριακές ζώνες με την Ουκρανία

Στιγμιότυπο από την άσκηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή Opuk της Κριμαίας στις 22 Απριλίου 2021. EPA,VADIM SAVITSKY, RUSSIAN DEFENCE MINISTRY, μέσω ΚΥΠΕ
Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε την αποχώρησή του από τις συνοριακές ζώνες της Ουκρανίας, όπου οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε προκεχωρημένες θέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας υψηλή διεθνή ένταση και την αντίδραση των δυτικών δυνάμεων.

«Αυτήν την στιγμή, οι μονάδες και οι στρατιωτικοί μας σχηματισμοί κατευθύνονται προς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια, φορτώνουν τα αποβατικά πλοία, τις σιδηροδρομικές πλατφόρμες και τα μεταγωγικά αεροσκάφη», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, όπως μετέδωσε το Ria Novosti.

Η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε από την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από την Ρωσία το 2014, έπειτα από στρατιωτική άσκηση στην περιοχή με την συμμετοχή 10.000 στρατιωτών.

Στις 23 Απριλίου, οι δυνάμεις του νότιου στρατιωτικού τομέα και οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις που συμμετείχαν στις ασκήσεις άρχισαν να επιστρέφουν στους τόπους μόνιμης ανάπτυξης, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Παρών χθες τις στρατιωτικές ασκήσεις στην Κριμαία, ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε την αποχώρηση από την 23η Απριλίου και μέχρι την 1η Μαΐου δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί στην Κριμαία και τη δυτική Ρωσία για «αιφνιδιαστικές ασκήσεις επαλήθευσης της ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων».

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Νυχτερινές συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ: 105 τραυματίες και 44 συλλήψεις [video, photo]

 


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: