Για πρώτη φορά στην Κύπρο έγινε μεταμόσχευση σε παιδί από ζώντα συγγενή δότη

File Photo: Μεταμόσχευση οργάνων από εξειδικευμένους γιατρούς. ΚΥΠΕ, cna.org.cy/
Τη διενέργεια της πρώτης μεταμόσχευσης στην Κύπρο από ζώντα συγγενή δότη σε παιδί ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, στέλνοντας, όπως το ίδιο αναφέρει, μήνυμα αγάπης και αλτρουϊσμού και αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της έμπρακτης αγάπης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “με τη πολύ σημαντική βοήθεια της Αν. Καθηγήτριας Aizner Sigal, Χειρούργο με εξειδίκευση στις μεταμοσχεύσεις και Επικεφαλής του Τμήματος Παιδιατρικής Μεταμόσχευσης Νεφρών του Νοσοκομείου Schneider, και υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, κατέστη εφικτή η διενέργεια για πρώτη φορά μεταμόσχευσης από ζώντα συγγενή δότη σε ανήλικο άτομο (από μητέρα σε παιδί 14 ετών). Η μεταμόσχευση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία”.

Όπως σημειώνεται “αυτό μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας ουσιώδους συνεργασίας για παροχή αυτών των εξειδικευμένων υπηρεσιών στους ασθενείς και θα συμβάλει ουσιαστικά και σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους Κύπριους πολίτες”.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη, υπό την εποπτεία της οποίας πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Ειδικό Χειρούργο Μεταμοσχευτή δρα Μιχάλη Παπούλα, την κα Αναστασία Χριστοδουλίδου, Προϊστάμενη του Τομέα Επιδοτούμενων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας και τον δρα Αβραάμ Ηλία, Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, για την εξαιρετική συνεργασία τους.

«Εύχομαι πραγματικά οι μαζικοί εμβολιασμοί να φέρουν το ζητούμενο αποτέλεσμα ώστε να μπορέσουμε να απαλλαγούμε το συντομότερο από την πανδημία και να επικεντρωθούμε σε τέτοιου είδους ενέργειες που θα συνδράμουν στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της δημόσιας υγείας στην Κύπρο», δηλώνει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο θα στοιχίσει η ενιαία ανάπτυξη λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: