Φλώρος σε σπουδαστές Εθνικής Άμυνας: Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο

File Photo Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος Screenshot video Geetha
Την προσήλωση της Ελλάδας στην επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του σεβασμού των αρχών της καλής γειτονίας, υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Μίλησε, μέσω διαδικτύου, σε σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), για ζητήματα που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις, τις σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας, την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και των διαφαινόμενων προοπτικών τους.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στο σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας, το οποίο σε συνδυασμό με την στρατηγική και γεωπολιτική σημασία της χώρας μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, καθίσταται ως μία από τις πιο ευαίσθητες και απαιτητικές, από πλευράς ασφαλείας, περιοχές του πλανήτη. Όπως είπε, τα αποκλίνοντα συμφέροντα και οι επιδιώξεις αυξάνουν την πολυπλοκότητα και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες επίλυσης των συγκρούσεων, διενέξεων και χρόνιων ζητημάτων.

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τόνισε τη συνεχή παρουσία και υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στα διμερή, τριμερή, αλλά και πολυμερή σχήματα συνεργασίας με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος, η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία.

Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία του Ελληνο- Αμερικανικού στρατηγικού διαλόγου, ως προς την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο της πρόσφατης υπογραφής και επικαιροποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ // Ι.Ι.
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Υμνούν την Πολεμική Αεροπορία οι σύμμαχοι που πήραν μέρος στον «Ηνίοχο»: Άφαντοι οι Τούρκοι (photos, video)

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: