Υμνούν την Πολεμική Αεροπορία οι σύμμαχοι που πήραν μέρος στον «Ηνίοχο»: Άφαντοι οι Τούρκοι (photos, video)

Το εντυπωσιακό elephant walk, όπως το κατέγραψαν οι Αμερικανοί που λαμβάνουν μέρος στον “Ηνίοχο 21” με πολυπληθή αποστολή,16 F-16, 2 ιπτάμενα τάνκερ, ένα ΜΕΑ MQ-9 REAPER. Το “πάτημα του ελέφαντα” είναι μήνυμα ισχύος και ισχυρών συμμαχικών δεσμών. Πηγή: Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία στην Ευρώπη (ΗQUSAFE)




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Ποτέ δεν θα δει το καθεστώς Ερντογάν τα F-35 με ημισέληνο, αυτό ήταν ένα ακόμη χτύπημα των ΗΠΑ κατά της Άγκυρας και μια ηχηρότατη απάντηση στο καπρίτσιο του ίδιου του Τούρκου προέδρου να ενεργοποιήσει το αντιπυραυλικό σύστημα των S-400.

Και μπορεί το Τουρκικό Επιτελείο να ήλπιζε ότι η παραγγελία των 100 μαχητικών 5ης γενιάς θ’ αντικαταστήσουν τα γηραιά F-4 και τον πιο παλαιό τύπο των F-16 του αεροπορικού στόλου, φέρνοντας πρώτοι την stealth τεχνολογία στην περιοχή του Αιγαίου και της Μεσογείου, αλλά αυτές οι ελπίδες έχουν βαλτώσει ή μάλλον πιο σωστά πνίγηκαν στον βάλτο του πείσματος του ίδιου του Τούρκου προέδρου.

  • Την ίδια στιγμή η Αθήνα και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναγνωρίζεται ως μια εκ των πιο ισχυρών αεροποριών όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά στον κόσμο. Αυτό μαρτυράτε από τις συμμετοχές των χωρών στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21», με τους ιπταμένους των χωρών να δίνουν ραντεβού για την επόμενη χρονιά και πάλι στο FIR Αθηνών.

Χαρακτηριστικά είναι τα «τιτιβίσματα» των Γάλλων οι οποίοι είχαν μια εκ των πολυπληθέστερων αποστολών στην Ανδραβίδα.

Η Armee de l’ Air δημοσίευσε και βίντεο, δείχνοντας ότι σηκώνει το βάρος που της αναλογεί στο επικοινωνιακό κομμάτι καθώς θέλει το Παρίσι να δηλώνει με ηχηρό τρόπο το παρόν του στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας την στρατηγική συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στις δυο χώρες.

 

«Ύμνο» για το εντελώς αυθόρμητο elephant walk που έγινε την περασμένη Κυριακή στην πίστα της 117 Πτέρυγας Μάχης, ανέβασε η αμερικανική πολεμική αεροπορία, υποστηρίζοντας κι αυτή το επικοινωνιακό κομμάτι του «Ηνίοχου 21».

https://fb.watch/51xiMTU69C/

https://fb.watch/51A7jj_bf3/

Σήμερα πέφτει η αυλαία της μεγαλύτερης έως τώρα άσκησης που διοργάνωσε με τον πιο υποδειγματικό τρόπο η Πολεμική Αεροπορία. Και τα χαμόγελα είναι απόλυτα δικαιολογημένα διότι τα Επιτελεία εκτός της προβολής από όλες τις χώρες που μετείχαν, κέρδισαν το βασικότερο στοίχημα κατά της πανδημίας.

  • Με περίπου 2500 άτομα καθημερινά για ένα 15θημερο να μπαινοβγαίνουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης, ο Covid έμεινε κυριολεκτικά εκτός της περίφραξης διότι σε αναλογία με τους χιλιάδες κόσμου που πηγαινοέρχονταν στην αεροπορική βάση τα κρούσματα που εντοπίστηκαν είναι σχεδόν μηδενικά και απομονώθηκαν εξ αρχής.

Άρα οι σύμμαχοι που μετείχαν στον «Ηνίοχο 21» είναι εύλογο ότι θέλουν να βρεθούν ξανά στο εντυπωσιακό ανάγλυφο της Ελληνικής επικράτειας και να πετάξουν μέσα σε φαράγγια, πάνω από νησιά στο αν. Αιγαίο, πάνω από ποτάμια και ψηλές βουνοκορφές.

  • Την ώρα που γράφονται ύμνοι για την Ελλάδα και την Πολεμική Αεροπορία, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία δείχνει τα σοβαρά σημάδια διάλυσης καθώς μπορεί ο ουρανός του Αιγαίου να ήταν εδώ και 15 ημέρες ασφυκτικά γεμάτος από μαχητικά Ελληνικά και συμμαχικά, πράγμα που έκανε τους Τούρκους να εξαφανιστούν, αλλά τα όσα βλέπουν οι Επιτελείς της ΠΑ είναι εικόνα ένδειας.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία εκπροσωπεί την χώρα μας σε κάθε διασυμμαχική ή διμερή άσκηση εκτός συνόρων. Η Τουρκική αεροπορία έχει να πάρει μέρος σε κάτι τέτοιο περισσότερο αν έναν χρόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Το έκδηλο ενδιαφέρον των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας για το RAFALE και τα επτασφράγιστα μυστικά των Γάλλων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: