Τι μαθαίνει κανείς: Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής “έκλεψε” την εικόνα από την επανάσταση της Κρήτης;

Η ιστοσελίδα, όπως και το επίσημο λογότυπο, δημιουργήθηκε από το τμήμα Διαδικτυακής Διακονίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Photo: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής




Στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 έβαλαν ως σήμα μια εικόνα από την επανάσταση της Κρήτης του 1897, μας γράφει αγαπητός αναγνώστης της Hellas Journal.

Ρεζίλι διεθνώς γίναμε πάλι, σημειώνει και προσθέτει:

Στην εικόνα είναι ο Σπύρος Καγιαλες το 1897 στην επανάσταση του Θερίσσου. Στην περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων μετά από κανονιοβολισμό καταστράφηκε ο ιστός της σημαίας και ο Καγιαλες έκανε το κορμί του ιστό.

Ως Κρητικός και Χανιώτης την παραπάνω ιστορία την έχω ακούσει και διαβάσει δεκάδες φορές. Το πρωτότυπο της εικόνας θα το βρείτε με μία απλή αναζήτηση στη σελίδα της google.

Η αλήθεια είναι ότι την πατήσαμε και εμείς εδώ στη Hellas Journal, που είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί από τους υπόλοιπους. Που να περιμέναμε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν θα έβαζε τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη;

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε κάποια απάντηση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή για το θέμα. Ο μηχανισμός που φτιάχθηκε μέσα στο Ίδρυμα, ασχολείται μόνο με την ανάδειξη της σοφίας του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Πρεμιέρα της ιστοσελίδας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για 200 χρόνια Επανάστασης 1821

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: