Τέλος εποχής: Χωρίς Μέσι και Ρονάλντο μετά από 16 χρόνια τα ημιτελικά του Champions League

Μέσι και Ρονάλντο σε παλαιότερη αναμέτρηση Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.EPA/Alejandro Garcia




Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια ούτε ο Λιονέλ Μέσι ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι παρόντες στα προημιτελικά του Champions League, αφού τον αποκλεισμό της Γιουβέντους από την Πόρτο την Τρίτη (9/3) ήρθε να συμπληρώσει και αυτός της Μπαρτσελόνα από την Παρί Σεν Ζερμέν χθες Τετάρτη (10/3).

Συγκεκριμένα αυτό είχε να συμβεί από την σεζόν 2004-05 όταν η Μπαρτσελόνα του νεαρού τότε Λιονέλ Μέσι αποκλείστηκε από την Τσέλσι, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σύνθεσή της είχε αποκλειστεί από την Μίλαν, η οποία ηττήθηκε από την Λίβερπουλ στον επικό τελικό της Πόλης.

Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν εξασφάλισαν χθες την πρόκριση απέναντι σε Λειψία και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

Με το 2-0 του πρώτου αγώνα επί της Λειψίας στο ίδιο γήπεδο (Πούσκας Αρένα) με τυπικά γηπεδούχο τότε τη γερμανική ομάδα, η Λίβερπουλ πήρε μια άνετη πρόκριση στους «8» του Champions League αφού κατάφερε να κερδίσει με το ίδιο ακριβώς σκορ. Σαλάχ και Μανέ μέσα σε τρία λεπτά στο δεύτερο μέρος πέτυχαν τα γκολ των κόκκινων.

Στον άλλο αγώνα, το 4-1 της Παρί στο «Νόου Καμπ» ήταν τελικά απροσπέλαστο για την Μπαρτσελόνα και με το 1-1, οι Γάλλοι προκρίθηκαν στους «8» και θα βρεθούν στην κλήρωση της 19ης Μαρτίου. Στον χθεσινό αγώνα η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη σε όλα τα επίπεδα, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει ή έστω να πιέσει για την πρόκριση. Το σκορ άνοιξε ο Μπαμπέ στο 31΄ για να ισοφαρίσει στο 37΄ ο Μέσι, ο οποίος λίγο αργότερα έχασε πέναλτι.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE 

Η ΑΕΚ υποχρέωσε την Τουρκ Τέλεκομ στην πρώτη ήττα της: H Ένωση επικράτησε της τουρκικής ομάδας 74-65

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: