Τα “fake news” της Τουρκίας βρήκαν θέση και σε ισραηλινή ιστοσελίδα: Δεν “μασά” ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Πέντε εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν κάνει εμβόλια και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πανηγυρίζει. EPA, MIRIAM ALSTER / POOL




Στο δημοσίευμα της  ιστοσελίδα ISRAEL HAYOM αναφέρεται ότι η Άγκυρα “συνεχίζει να φλερτάρει την Ιερουσαλήμ”, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεν ασχολειται με τα τουρκικά παιγνίδια και θέτει σκληρούς όρους ακόμα και να μιλήσει στην Αγκυρα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το Ισραήλ προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στην υπογραφή στρατηγικών συμφωνιών με την Ελλάδα και την Κύπρο, που αφορούν την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες.

Τίτλος του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας: «Στενός συνεργάτης του Erdogan: “Να ομαλοποιήσουμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ»
Υπότιτλος: «Ο πατέρας του δόγματος της “γαλάζιας πατρίδας”, ναύαρχος Yayci, για την εφαρμογή της πρότασης για θαλάσσια σύνορα που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην Israel Hayom. “Η ομαλοποίηση των σχέσεων είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών”»

Ο αρθρογράφος DIN SHMUEL ELMES σημειώνει:

Ο στενός συνεργάτης του Προέδρου της Τουρκίας και πατέρας του δόγματος της “γαλάζιας πατρίδας” ναύαρχος Cihat Yaycı, έδωσε συνέντευξη την Τετάρτη στην εβραϊκή εφημερίδα “Shalom”, στην οποία δήλωσε ότι “είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας και του Ισραήλ να εξομαλύνουν εκ νέου τις σχέσεις τους”.

Ακολουθεί αναφορά στις σχετικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών: την πρόταση του Yaycı για τα κοινά θαλάσσια σύνορα, τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Cavusoglu για δυνατότητα σύναψης συμφωνίας γύρω από το θέμα των θαλάσσιων συνόρων με την Αίγυπτο και για την πρόσφατη σύναψη της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για τις θαλάσσιες εκτάσεις αναζήτησης ΦΑ και πετρελαίου.

Σε άλλο κείμενο, στην ιστοσελίδα ISRAEL HAYOM ο ίδιος αρθρογράφος, ο DIN SHMUEL ELMES, αναφέρει ότι αυξάνονται τα σημάδια αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ Ιερουσαλήμ και Άγκυρας.

Τίτλος: «Ο σύμβουλος του Erdogan συμμετείχε σε συνέδριο με άτομα του [ισραηλινού] Υπουργείου Εξωτερικών»
Υπότιτλος: «Μέλος της Προεδρικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για Οικονομική Πολιτική, ο Dr. Hakan Yurdakul, συμμετείχε σε συνέδριο με Iσραηλινούς εκπροσώπους. Στην ημερήσια διάταξη: Η νέα αντίληψη των σχέσεων Ισραήλ – Τουρκίας»

Σημειώνει ότι εκπρόσωποι του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών και ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Erdogan, Δρ Hakan Yurdakul, παρευρέθηκαν την Τετάρτη το βράδυ σε διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κοινοβουλίου (EJP), με θέμα τη νέα αντίληψη των σχέσεων μεταξύ Ιερουσαλήμ και Άγκυρας.

Σημειώνεται ότι ο Yurdakul είναι μέλος της Προεδρικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για Οικονομική Πολιτική και ότι παρουσίασε στους συμμετέχοντες τα πλεονεκτήματα που μπορούν να αποκομίσουν οι δύο χώρες από την οικονομική περιφερειακή συνεργασία.

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα ISRAEL HAYOM, Αρθρογράφος: DIN SHMUEL ELMES

Το «βρώμικο μυστικό» του Ερντογάν: Η  FAZ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: