Πράκτορες της ΜΙΤ συνέλαβαν διοικητή των Κούρδων στη Συρία, λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

File Photo: Κούρδοι σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν εναντίον της τουρκικής εισβολής στη Συρία, κρατώντας σημαία με το σήμα του YPG, των κουρδικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία. EPA, Sem van der Wal




Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες – ΜΙΤ- συνέλαβαν σε στοχευμένη επιχείρηση στην Συρία τον αρχηγό ταξιαρχίας του των κουρδικών ενόπλων δυνάμεων PYD/YPG, και με τον μετέφερε στην Τουρκία.

Η Αγκυρα θεωρεί την PYD/YPG σύμμαχο του “Κουρδικού Εργατικού Κόμματος ” PKK και την χαρακτηρίζει τρομοκρατική, ενώ η στάση της αυτή έχει οδηγήσει προσφάτως σε νέα ένταση τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον καθώς οι ΗΠΑ θεωρούν τους κούρδους ενόπλους της PYD/YPG σύμμαχό τους στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών στη Συρία.

Οπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, ο Ιμπραήμ Ραμπάτ, συνελήφθη από ομάδα πρακτόρων της ΜΙΤ στην Συρία ενώ μετακινείτο με το αυτοκίνητό του. Δεν αναφέρεται πότε συνελήφθη ο Ραμπάτ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ένοπλη κουρδική οργάνωση της οποίας στέλεχος είναι ο Ραμπάτ, ήταν αυτή για την οποία κατηγόρησε τον περασμένο μήνα ο Ερντογάν τις ΗΠΑ ότι “συνεργάζονται με τρομοκράτες” και υποδεικνύοντας στην κυβέρνηση Μπάιντεν ότι θα πρέπει να επιλέξει να σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας “ή εναντίον της”.

Σημειώνεται επίσης ότι νωρίτερα σήμερα η Αγκυρα ανακοίνωσε ότι “απάντησε” σε πυραυλική επίθεση που δέχθηκαν περιοχές της βόρειας Συρίας οι οποίες βρίσκονται υπό τουρκικό έλεγχο.

Mε πληροφορίες από Anadolu

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Φτιάχνει κλίμα ο Ερντογάν: Απειλεί την ενότητα του ΝΑΤΟ με πρόσχημα ότι «οι ΗΠΑ στηρίζουν τρομοκράτες»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: