Φτιάχνει κλίμα ο Ερντογάν: Απειλεί την ενότητα του ΝΑΤΟ με πρόσχημα ότι «οι ΗΠΑ στηρίζουν τρομοκράτες»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια κομματικής του ομιλίας επιτέθηκε στις ΗΠΑ Φωτογραφία via TRT World




Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ καταδίκασαν με απόλυτο και απερίφραστο τρόπο την εκτέλεση 13 Τούρκων ανδρών στο βόρειο Ιράκ από κουρδικές και φιλοκουρδικές δυνάμεις ο πρόεδρος Ερντογάν δεν είναι ικανοποιημένος.

Προφανώς, ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί τζιχαντιστές από τη Συρία για να κάνει τις δικές του δουλειές στη Λιβύη και το Αζεμπαϊτζάν, χρησιμοποιεί το συγκριμένο περιστατικό για να φτιάξει κλίμα καθώς βλέπει την πλήρη μεταστροφή της πολιτικής του προέδρου Μπάιντεν στην ευρύτερη περιοχή.

Έτσι, λοιπόν, ο πρόεδρος Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζει τρομοκράτες και μάλιστα φτάνει στο σημείο να συναρτά τη συνεργασία μέσα από το ΝΑΤΟ με αυτό.

Είστε υπέρ του ΡΚΚ

Ξεκάθαρα είστε υπέρ του ΡΚΚ είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορώντας τις ευθέως πλην σαφώς ότι ευθύνονται για τον θάνατο των 13 Τούρκων πολιτών στο βόρειο Ιράκ.

Κατά την ομιλία του στο έκτακτο επαρχιακό συνέδριο του κόμματός του στη Ριζούντα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ έλεγαν ότι δεν είναι με το ΡΚΚ αλλά “ξεκάθαρα είστε δίπλα τους, τους στηρίζετε”. Πρόσθεσε ότι “δυστυχώς, αυτό το είδαμε από την αρχή”.

Έφεραν, είπε, “χιλιάδες φορτηγά τεθωρακισμένα στο Βόρειο Ιράκ και τα παρέδωσαν στους τρομοκράτες. Με αυτούς τους τρομοκράτες πολέμησαν εκεί οι δικές μας δυνάμεις ασφαλείας. Πλέον εκεί δεν υπάρχουν λεηλασίες. Εάν εμείς είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ, εάν εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ θα είστε ειλικρινείς μαζί μας. Δεν θα στηρίζετε τους τρομοκράτες. Εάν θα στηρίζετε κάποιον, θα στηρίζετε εμάς”. Απευθυνόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν είπε: “Κύριε Μπάιντεν, παρακαλώ μάθε κι εσύ καλά ποιοι είναι αυτοί, αλλά ταυτόχρονα μην ξεχάσεις και ποιοι είναι οι FETO”.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα Ντέιβιντ Μάικλ εκλήθη από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του στη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρντμεντ για το Βόρειο Ιράκ.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

«Καταδικάζουν με τον πιο σθεναρό τρόπο» οι Αμερικανοί τις εκτελέσεις 13 Τούρκων στο βόρειο Ιράκ

Νέα κρίση μεγαλομανίας του Σουλτάνου: Ζήτησε το «πανεπιστήμιό του» να γίνει ένα από τα καλύτερα στον κόσμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: