Στιγμιότυπο απο παλαιότερη παρέλαση μελών της Προεδρικής Φρουράς ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ




Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του προγράμματος για τον επίσημο εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την κήρυξη της επανάστασης του 1821.

Λόγω του κορωναϊού και των περιοριστικών μέτρων θα γίνει χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών αλλά με μεγάλη λαμπρότητα και εκλεκτούς προσκεκλημένους, το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου.

Από την Τετάρτη 24η Μαρτίου θα βρίσκονται στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο Πούτιν.

Παράλληλα, θα υποδεχθούμε τον πρίγκιπα της Ουαλίας, διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, Κάρολο (ελληνικής καταγωγής από τον πατέρα του Φίλιππο) και τη συζυγό του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα.

Εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που προκαλεί η έκρηξη της πανδημίας στην Γαλλία, δεν θα μπορέσει να παραστεί ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και τη χώρα θα εκπροσωπήσει η υπουργός Άμυνας Φλορενς Παρλί.

Στη νέα Εθνική Πινακοθήκη

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης, 24ης Μαρτίου, στο ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου θα γίνει ξενάγηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και των προσκεκλημένων ηγετών φίλων χωρών με έμφαση σε πίνακες ζωγραφικής που έχουν ως θέμα την Επανάσταση του 1821.

Το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρατεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο επίσημο δείπνο στους υψηλούς προσκεκλημένους. Θα περιλαμβάνει προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις από την κυρία Σακελλαροπούλου και τους υψηλούς καλεσμένους. Θα ξεκινήσει στις 20:30 και θα συμμετέχουν περίπου 40 άτομα. Το μενού θα επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου. Θα σερβιριστούν ελληνικά πιάτα και θα κυριαρχεί το ψάρι.

Δοξολογία στη Μητρόπολη

Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία περιορισμένου αριθμού μελών της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών.

Η παρέλαση

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση στην οποία θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες. Μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι πολίτες από την ΕΡΤ

Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, η παρέλαση θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό -όπως και κάθε πολίτης- θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από την Ε.Ρ.Τ.. Η μετάδοση θα εμπλουτίζεται με πλάνα από τη σύγχρονη πόλη και τα ιστορικά της μνημεία και όλα μαζί θα εκπέμπουν την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας που πορεύεται με εθνική αυτοπεποίθηση και ισχυρές συμμαχίες. Μιας χώρας ελκυστικής και εξωστρεφούς, που είναι περήφανη για την Ιστορία της και χτίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Εύζωνας θα ντυθεί την 25η Μαρτίου το σύμβολο των Βρυξελλών – Manneken Pis

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: