Ο Κούγιας προσφεύγει και στο ΕΣΡ μετά τον Αρειο Πάγο: «Έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο για τον Λιγνάδη»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, προσέρχεται στον Aρειο Πάγο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ, μέσω ΚΥΠΕ
Στο δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου προσήλθε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να καταθέσει αναφορές σε βάρος των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πως προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων;» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κούγιας εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου και συμπλήρωσε:

«Για ποιον λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης»

«Ζητώ ο κ. Λιγνάδης να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» σημείωσε ο κ. Κούγιας για να προσθέσει ότι «έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο».

Τέλος, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Σοφία Μπεκατώρου: Είναι σα να έφυγε ένα βάρος που κουβάλαγα χρόνια πάνω μου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: