ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται, να μιλήσει για τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη στα Eurogroup

File Photo: Φωτογραφία από το μακρινό 2015. Ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης, στον Εθνικό Κήπο, μετά από συνεργασία τους στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, μέσω ΚΥΠΕ




Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη που αναφερόμενος στις ηχογραφήσεις του Eurogroup που έκανε ως υπουργός Οικονομικών το 2015, είπε ότι έδινε στικάκια από όλα τα Eurogroup «στο υπουργικό Συμβούλιο όπως είχε υποχρέωση.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και νυν επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, είπε ότι ουδέποτε ηχογράφησε τον Αλέξη Τσίπρα ενώ απέφυγε να επιτεθεί στον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευθέως.

Η ΝΔ με αφορμή τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη για τις ηχογραφήσεις συνεδριάσεων του Eurogroup έβγαλε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται».

«Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι οι ηχογραφήσεις των Eurogroup όχι μόνο έγιναν εν γνώσει του κ. Τσίπρα και των υπουργών του αλλά συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της “περήφανης διαπραγμάτευσης” με το υλικό να παραδίδεται στο υπουργικό συμβούλιο», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Πρέπει να απαντήσει όχι μόνο, πια, για το αν ήξερε αλλά κυρίως για το αν συντόνιζε και έδινε τις εντολές για όσα καταστροφικά για την αξιοπιστία της χώρας καταγγέλλει ο κ. Βαρουφάκης» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Για θράσος, υποκρισία και άγνοια κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Παιδείας για τη σύμβαση της Cisco

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: