Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο OPEN: Ο Μπάιντεν θέλει να κρατήσει την Τουρκία, δεν θέλει τον Ερντογάν

Ο δημοσιογράφος αναλυτής της Hellas Journal Μιχάλης Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN tv. Φωτογραφία via OPEN tv




Οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία είναι στα τάρταρα, επισήμανε ο δημοσιογράφος – αναλυτής της Hellas Journal Μιχάλης Ιγνατίου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΟPEN την Τρίτη 23/3.

Σημείωσε ότι ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είναι άριστος γνώστης των θεμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου με συνεχή και διαχρονική ενημέρωση και επισήμανε ότι πλέον δεν υπάρχει πίσω πόρτα στον Λευκό Οίκο για τον Ερντογάν, όπως υπήρχε επί Τραμπ.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν είπε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να χαθεί η Τουρκία για τη Δύση γιατί έχουν επενδύσει σε αυτή τη σχέση πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για μια κολοσσιαία επένδυση, αλλά ορισμένες φορές και αυτές καταρρέουν και τότε η ζημιά είναι απόλυτη. Και αυτό κινδυνεύουν να πάθουν.

Κατά τον Μιχάλη Ιγνατίου ο Μπλίνκεν κρατάει και το καρότο και το μαστίγιο και υπογράμμισε πως αυτό που λένε στην Ουάσιγκτον είναι ότι η Τουρκία θα είναι εκεί και μετά τον Ερντογάν. Για να συμπληρώσει ότι ουδέποτε ο Μπάιντεν έκρυψε την επιθυμία του να αποχωρήσει ο Ερντογάν, μέσω εκλογών βέβαια.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Μιχάλης Ιγνατίου υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα την αναγνωρίσει. Και προέβλεψε ότι τότε ο Ερντογάν θα αντιδράσει και θα διακόψει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αν τηρήσει ο Πρόεδρος Μπάιντεν την υπόσχεση του για την Γενοκτονία των Αρμενίων, ο Ερντογάν θα “διαλύσει” τη σχέση…

Μιχάλης Ιγνατίου στο OPEN: Αναμένουμε τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Μητσοτάκη… Εντυπωσιακή στήριξη στην Ελλάδα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: