Στα σχολεία από Δευτέρα οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου στην Κύπρο: 16 Μαρτίου ανοίγει η εστίαση

File Photo: Μαθητές σε σχολική μονάδα της Κύπρου ΚΥΠΕ/UNFICYP
Στα σχολεία τους επιστρέφουν τη Δευτέρα οι μαθητές της  Α’ και Β’ Τάξης των δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Επίσης, μεταξύ άλλων, από 1η Μαρτίου επαναλειτουργούν γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλες κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, περιλαμβανομένων των κολυμβητηρίων και επιτρέπονται οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας και οι ομαδικές προπονήσεις και η διεξαγωγή αγώνων όλων των ομαδικών αθλημάτων Κατηγορίας Γ.

Στις 16 Μαρτίου ανοίγει η εστίαση.

Ανακοινώνοντας σε διάσκεψη Τύπου τις σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωναϊού, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε πως το Υπουργικό αποφάσισε με ισχύ από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου επαναλειτουργία της Α’ και Β’ Τάξης των δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, με φυσική παρουσία των μαθητών, επαναλειτουργία ωδείων, φροντιστηρίων, εκπαιδευτικών κέντρων και άλλων απογευματινών δραστηριοτήτων, με φυσική παρουσία μέχρι δύο ατόμων, περιλαμβανομένου και του εκπαιδευτικού (1 μαθητής και 1 εκπαιδευτικός), επαναλειτουργία χώρων εικαστικών τεχνών και γκαλερί, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας και επαναλειτουργία γυμναστηρίων, σχολών χορού και άλλων κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, περιλαμβανομένων και των κολυμβητηρίων, στη βάση των οδηγιών και του πρωτοκόλλου που θα εκδοθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Επίσης θα επιτρέπονται οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, υπό τις προϋποθέσεις που καθορίζονται σε πρωτόκολλο του Υπουργείου Εργασίας, οι ομαδικές προπονήσεις και η διεξαγωγή αγώνων όλων των ομαδικών αθλημάτων Κατηγορίας Γ, υπό τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τα ομαδικά πρωταθλήματα Κατηγορίας Α και Β, και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ΚΟΠ και του ΚΟΑ, η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης για σκοπούς άθλησης και η πλανοδιοπώληση και τα παζαράκια άλλων ειδών πέραν των τροφίμων.

Επιπρόσθετα με ισχύ από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων των δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων, με φυσική παρουσία των μαθητών.

Ο κ. Ιωάννου είπε πως η αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεικτών είναι συνεχής και ευχή όλων μας είναι να συνεχίσουμε σε πορεία βελτίωσης, που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε άρση περισσότερων μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, για σκοπούς προγραμματισμού, αναμένεται, ανέφερε, από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, μεταξύ άλλων, η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης στη βάση ειδικού πρωτοκόλλου που ετοιμάζεται από την Καθοδηγητική Επιτροπή, καθώς και η αξιολόγηση του συνολικού αριθμού εργαζομένων με φυσική παρουσία σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ή/και άλλες επιχειρήσεις/τομείς.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μέχρι τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στην Κύπρο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: