Στα λευκά ντύθηκαν οι ορεινές κοινότητες της Πάφου: Τσουχτερό κρύο

Xιόνια στα ορεινά της Πάφου. ΚΥΠΕ-Κ.Περικλέους




Στα λευκά ντύθηκαν αρκετές ορεινές κοινότητες της ΕπαρχίαςΠάφου, δίδοντας μιας εικόνα λευκή και αισιόδοξη, μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνει ο καθένας λόγω της πανδημίας του κορωναϊού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Κ.Σ. Λάσας Ηλίας Ιωάννου ανέφερε πως στην κοινότητα του λόγω του τσουχτερού κρύου άναψαν  τα τζάκια και τα κάρβουνα. Ο κ. Ιωάννου είπε πως στην κοινότητα της Λάσας έπεσαν νιφάδες χιονιού και το κρύο είναι πολύ τσουχτερό, με αποτέλεσμα όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους.

Στην κοινότητα, συνέχισε, διαμένουν περίπου 60 κάτοικοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι ηλικιωμένοι ηλικίας 98 ετών και 95 αλλά και μικρότερης ηλικίας αναφέροντας ωστόσο πως το 70% των κατοίκων είναι άνω των 70 ετών.

Πέρσι την ίδια περίοδο, είπε ο κ. Ιωάννου, υπήρχε στην περιοχή του μεγαλύτερη βροχόπτωση αλλά το κρύο και φέτος “σπάει κόκαλα“.

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Παναγιάς Σάββας Νικολάου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως χιόνι έπεσε στην τοποθεσία “Βουνί της Παναγιάς“, σημειώνοντας πως το κρύο είναι τσουχτερό. Άρχισε, είπε, “να χιονίζει από τις πρώτες πρωινές ώρες, από τις 03:30 και μετά και το πρωί  το χιόνι που έπεσε στην κοινότητα ήταν περίπου 10 εκ.” .

Το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό στην Παναγιά, σημείωσε, προσθέτοντας πως  τα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της χιονόπτωσης σε κάποιες περιοχές επιλήφθηκαν από συνεργεία των δημοσίων έργων. Πρόσθεσε πως το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Παναγιάς για λόγους ασφαλείας παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Στην κοινότητα της Παναγιάς σημείωσε διαμένουν 340 κάτοικοι εκ των οποίων το 70% είναι ηλικιωμένοι.

Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στην Πάφο ωστόσο δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Κική Περικλέους/ΓΒΑ
Πάφος, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Προς μέσα Απριλίου και τόπο τη Γενεύη οδεύει η άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: