Προς μέσα Απριλίου και τόπο τη Γενεύη οδεύει η άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό

File Photo: Διάσκεψη στα γραφεία του ΟΗΕ στη Γενεύη.EPA/DENIS BALIBOUSE / POOL




Θέμα ημερών ή ακόμα και ωρών είναι ο καθορισμός της ημερομηνίας για την πραγματοποίηση της άτυπου πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, συμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο Φιλελεύθερος.

Το ραντεβού αναμένεται να κλειδώσει όπως όλα δείχνουν αρχές με μέσα Απριλίου, αργότερα δηλαδή από τις ημερομηνίες που είχαν μέχρι στιγμής ακουστεί.

Χθες οι πληροφορίες έκαναν λόγω για 7-8 Απριλίου με σημείο συνάντησης τη Γενεύη. Παρόλο που δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά, φαίνεται ότι χρονικά θα είναι περίπου το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη, με διπλωματικούς κύκλους στη Λευκωσία, να μην αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να κλειδώσει η ημερομηνία λίγο αργότερα, δηλαδή γύρω στα μέσα του ίδιου μήνα.

Ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης, βρίσκεται σε επαφή με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ στη Νέα Υόρκη, αναμένοντας την τελική ημερομηνία για πραγματοποίηση της άτυπης πενταμερούς, η οποία θα σηματοδοτήσει και το επόμενο βήμα στην πορεία της προσπάθειας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Judith Garber με την οποία συζήτησαν και το Κυπριακό. Ο υπουργός Εξωτερικών μετέφερε στην Αμερικανίδα πρέσβειρα τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς σε σχέση με το Κυπριακό, ενώ από την πλευρά της, εκφράστηκε η στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, με ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη της θέσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για λύση εκτός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Στην Κύπρο ο Μπορέλ στις 5 Μαρτίου: Θα συναντηθεί με τον Αναστασιάδη στο Προεδρικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: