Πήγε …περίπατο η τουρκική προσέγγιση με το Ισραήλ: Παράπονα από την Άγκυρα ότι την αγνοεί…

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Ναζαρέτ. EPA, GIL ELIYAHU / POOL




Παράπονα εκφράζει η Τουρκία εναντίον του Ισραήλ, και υποστηρίζει ότι το Εβραϊκό Κράτος θέτει όρους για να συμφωνήσει στην επαναπροσέγγιση.

Στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Ynet αναφέρεται ότι η Τουρκία κατηγορεί το Ισραήλ ότι ‘παίζει παιχνίδια και χρονοτριβεί’ σε ό,τι αφορά στις επαφές για την αναθέρμανση των σχέσεων [μεταξύ των δύο χωρών].

Τουρκικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ καθυστερεί την εξομάλυνση των σχέσεων, κατηγορώντας την Τουρκία για φιλοξενία μυστικών θυλάκων της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, από τους οποίους οργανώνονται επιθέσεις τρομοκρατίας και κυβερνοεπιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Τίτλος: «Αξιωματούχοι στην Τουρκία: Δεν έχουμε κρυφούς θύλακες της Χαμάς. Το Ισραήλ καθυστερεί τον διάλογο»
Υπότιτλος: «Το Y-net αποκάλυψε ότι το Ισραήλ έθεσε ως προϋπόθεση για το άνοιγμα νέας σελίδας στις σχέσεις με την Τουρκία τον τερματισμό της δραστηριοποίησης της Χαμάς στο έδαφός της. “Το Ισραήλ παίζει παιχνίδια και χρονοτριβεί”, σχολίασαν Τούρκοι αξιωματούχοι. Ωστόσο, έχει αναφερθεί ενίσχυση της αυστηρότητας στην αντιμετώπιση των ενεργών μελών της Χαμάς στην επικράτεια της Τουρκίας»

Κατά τα λεγόμενα των Τούρκων αξιωματούχων, στην Άγκυρα είναι απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά του Ισραήλ και από το γεγονός ότι η Ιερουσαλήμ θέτει όρους για την ανανέωση του διαλόγου.

Ισχυρίζονται ότι πρόκειται για αβάσιμες κατηγορίες. Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στην ιστοσελίδα Middle East Eye ότι «δεν υπάρχουν μυστικοί θύλακες της Χαμάς που διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία. Οι ηγέτες της Χαμάς που βρίσκονται στην Τουρκία στάλθηκαν εκεί από το Ισραήλ στο πλαίσιο της συμφωνίας Shalit».

Πρόσθεσαν, επίσης, ότι «το Ισραήλ παίζει παιχνίδια και προσπαθεί να ασκήσει πίεση στην Τουρκία πριν συμφιλιωθεί μαζί της».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, η Τουρκία έχει αυξήσει την αυστηρότητά της στην αντιμετώπιση των ενεργών μελών της Χαμάς που βρίσκονται στην επικράτειά της – άρνηση χορήγησης βίζας παραμονής, περιορισμός ελευθερίας κινήσεων και διεξαγωγή ανακρίσεων στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη ή αναχώρησή τους.

Τονίζεται ότι η Χαμάς προσπαθεί να στρατολογήσει στις υπηρεσίες της Παλαιστίνιους φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δυτική Όχθη.

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα Ynet

Σόδομα και Γόμορρα… αποκαλύπτει η Σοφία Μουτίδου για αστέρες θεάματος και τραγουδιού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: