Πάολο Τζεντιλόνι: Η ΕΕ θα εξασφαλίσει ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα επηρεάσουν την οικονομία

File Photo Ο επίτροπος για την Οικονομία της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι EPA/KENZO TRIBOUILLARD μέσω ΚΥΠΕ




Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει ότι αυτές οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

δεν θα δημιουργήσουν επιπτώσεις στις οικονομίες και στη σταθερότητα της περιοχής, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Τζεντιλόνι κατά την παρουσίαση των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ στην αναφορά περί κινδύνου στην πρόβλεψη για την Ελλάδα λόγω γεωπολιτικών εντάσεων, αλλά και το πώς αντανακλάται η πρόβλεψη στα δημόσια οικονομικά , ο Επίτροπος Τζεντιλόνι ανέφερε ότι, “ξέρουμε ότι η Ελλάδα υπέφερε από μια σημαντική ύφεση το 2020 σε αντίθεση με άλλες χώρες, που κάποιοι τομείς ήταν δυνατοί. Στην περίπτωση της Ελλάδας, φυσικά, οι βιομηχανίες του τουρισμού και των ταξιδιών είναι πολύ σημαντικές. Στην πρόβλεψή μας βλέπουμε μια σταδιακή και μετά πιο γρήγορη ανάκαμψη στα επόμενα χρόνια το 2021 και το 2022. Θα συζητήσουμε σύντομα την 9η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας και πιστεύω ότι οι ελληνικές Αρχές είναι αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν την κρίση για να αποφύγουν συνέπειες και να αντιμετωπίζουν τις χειρότερες επιπτώσεις στον κοινωνικό επίπεδο της κρίσης”.

Για τα γεωπολιτικά, “θα έλεγα ότι δεν είναι προς έκπληξη για κανέναν, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι γνωστές, αλλά η ΕΕ είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει ότι αυτές οι εντάσεις δεν θα δημιουργήσουν επιπτώσεις επίσης στις οικονομίες μας, όχι μόνο στη σταθερότητα της περιοχής. Μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο”, ξεκαθάρισε.

“Όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά, θα επιστρέψουμε τον Μάιο να πάρουμε αποφάσεις για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα”. Σημείωσε δε ότι “οι επαφές μας και ο διάλογος με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζονται. Η 9η έκθεση θα συζητηθεί τις επόμενες εβδομάδες και η 10η θα είναι αυτή που θα ασχοληθεί περισσότερο με τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Φυσικά ενθαρρύνουμε τις ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν τις δεσμεύσεις τους στις μεταρρυθμίσεις, διαπιστώνουμε ότι αυτό κάνουν οι ελληνικές Αρχές. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες της κατάστασης, αλλά αυτές οι δυσκολίες δεν πρέπει να υποβαθμίζουν τις προσπάθειες που κάνει ορθώς η ελληνική κυβέρνηση”, σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Εξαλλη η Τουρκία με το Κόσοβο που ανοίγει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ: Προδίδετε τον μουσουλμανικό κόσμο, λέει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: