Με ζημιά 15 δισ. σε μια μέρα πλήρωσε ο Έλον Μασκ τα παιχνίδια του -μέσω twitter- με το Bitcoin

File Photo: Ο Ελον Μασκ EPA/FILIP SINGER / POOL




Μέσα σε μία ημέρα ο Ελον Μασκ κατάφερε να χάσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο καθώς τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου η μετοχή της Tesla σημείωσε «βουτιά» 8,6% γεγονός που εξανέμισε περίπου 15,2 δισ. δολάρια περιουσίας του.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση που υπέστη από τον περασμένο Σεπτέμβριο η μετοχή της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων του μεγιστάνα.

Υπεύθυνος για την εξέλιξη αυτή είναι εν μέρει ο ίδιος ο Μασκ και τα tweets του για τις «μάλλον υψηλές τιμές» του Bitcoin και του Ethereum, που πυροδότησαν αναταράξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, μετά το ξέφρενο ράλι που ο ίδιος είχε και πάλι προκαλέσει μετά την ανακοίνωση της αγοράς Bitcoin από την Tesla αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

Πράγματι, το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας βρήκε τους επενδυτές να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τα κρυπτονομίσματα, με την αξία του Bitcoin να υποχωρεί κάτω από τις 50.000 δολάρια, μετά το ιστορικό ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, οπότε και έσπασε το φράγμα των 58.000 δολαρίων.

Ετσι, στον «θρόνο» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με τους αναθεωρημένους υπολογισμούς του Bloomberg, επανήλθε ο Τζεφ Μπέζος.

Παρότι η περιουσία του Μπέζος υπέστη και αυτή απώλειες ύψους 3,7 δισ. δολαρίων τη Δευτέρα, το απερχόμενο αφεντικό της Amazon βρέθηκε εκ νέου στην κορυφή με καθαρό πλούτο 186,3 δισ. δολάρια, αφήνοντας τον ο Μασκ στη δεύτερη θέση με …μόλις 183,4 δισ. δολάρια.

Οι δύο άνδρες εναλλάσσονται τακτικά στην κορυφή του παγκόσμιου πλούτου το τελευταίο διάστημα, ενώ πρόσφατα ο Μπέζος κατάφερε να νικήσει τον Μασκ και στην αναθεωρημένη λίστα του Forbes για το Φεβρουάριο.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Πώς θα εξοφλήσετε τις οφειλές σας στην εφορία: Οι εναλλακτικές επιλογές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: