Κόλαση του Δάντη για τον Φιλιππίδη: Τον διώχνουν από παντού, παρά λίγο στα χέρια με τον Μπουρδούμη

Πέτρος Φλιππίδης (δεξιά) και Αλέξανδρος Μπουρδούμης (αριστερά όρθιος). Η ένταση του σεναρίου μεταφέρθηκε στην πραγματική ζωή. Σκηνή από τα γυρίσματα της σειράς Χαιρέτα μου τον Πλάτανο Πηγή φωτογραφίας ΕΡΤ




Την ώρα που συνεχώς προκύπτουν νέες… λεπτομέρειες, όπως η μαρτυρία της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, ο Πέτρος Φιλιππίδης βλέπει τα πάντα να καταρρέουν γύρω του καθώς έχει μετατραπεί σε πρωταγωνιστή του Ελληνικού #MeToo.

Στο επιτυχημένο σίριαλ Χαιρέτα μου τον Πλάτανο που πρωταγωνιστούσε στην ΕΡΤ ο ρόλος του τελικά απλώς θα καταργηθεί και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αντικατάσταση.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον Πέτρο Φιλιππίδη να αντικαθίσταται στη σειρά από γνωστό ηθοποιό, ο οποίος μάλιστα ήταν και η πρώτη επιλογή της ΕΡΤ για τον συγκεκριμένο ρόλο.

  • Ωστόσο, όπως προκύπτει, τελικά η αντικατάσταση δεν θα γίνει. Όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Μίχας στο “Πρωινό” ο ήρωας δε θα πεθάνει, ούτε θα αντικατασταθεί, αλλά θα εξαφανιστεί μέσω διηγήσεων.

Είπε συγκεκριμένα: «Ο ρόλος του Πέτρου Φιλιππίδη ολοκληρώνεται στο 88ο επεισόδιο. Όχι αυτή την Παρασκευή, την επόμενη. Θα δούμε τον Παρασκευά να εξαφανίζεται μέσω διηγήσεων ηρώων. Το πώς ακριβώς, που βρίσκεται και τι έχει συμβεί, θα το μάθουμε από την πλοκή. Πάντως δεν πεθαίνει ο ήρωας και ούτε πρόκειται να αντικατασταθεί από άλλον ηθοποιό».

Αβεβαιότητα και στο θέατρο

Την ίδια ώρα, βέβαιη θεωρείται η απομάκρυνση του Πέτρου Φιλιππίδη και από το θέατρο Μουσούρη με το οποίο είχε σχεδόν εικοσαετή συνεργασία με τον θεατρικό επιχειρηματία Κάρολο Παυλάκη. Σημαίνοντα στελέχη του χώρου λένε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία μετά τις αποκαλύψεις σε βάρος του.

Τα ανάρμοστα φιλιά πάνω στη σκηνή

Ενδεικτικό της κατάστασης, όπως διαμορφώνεται είναι το τμήμα της καταγγελίας που έκανε η γνωστή ηθοποιός Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, εναντίον του.

Περιγράφει μεταξύ άλλων, την παρενόχληση που δεχόταν τόσο εκτός όσο και πάνω στη σκηνή όταν οι δυο τους έπρεπε να φιληθούν.

«Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μου έτσι μια συνεχή ανησυχία, που έφτανε μερικές φορές στα όρια του τρόμου, αφού ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενή του κίνηση και φοβόμουν ότι είναι ικανός για τα πάντα, όπως μου είχε αποδείξει με τις πράξεις του.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παράστασης μου δημιουργούσε έναν διαρκή φόβο ώστε να πρέπει πάντοτε να τρέχω για να βγω στη σκηνή, διότι εάν αργούσα έστω και ένα δευτερόλεπτο, εκμεταλλευόμενος τη σκηνοθετική του ιδιότητα, μου επετίθετο λεκτικά και με μείωνε. Ακόμα, κατά τη διάρκεια των στιγμών που υπήρχε μεταξύ του χαρακτήρα που υποδυόμουν και του δικού του κάποιο φιλί, εκείνος με φιλούσε με βία, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του, μπροστά σε ένα έκπληκτο κοινό, το οποίο συνήθως αντιδρούσε με ένα επιφώνημα απέχθειας».

«Το συγκεκριμένο έργο (“Ηλίθιοι” του Νιλ Σάιμον που ανέβηκε στο θέατρο “Βρετάνια” το 2000, όταν ήταν εκείνη ήταν 24 χρόνων) μάλιστα δεν δικαιολογεί ούτως ή άλλως μια τέτοια σκηνική συμπεριφορά, αφού πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία. Όταν του ζητούσα με ευγενικό τρόπο μήπως μπορούν τα φιλιά αυτά να γίνονται με άλλον, πιο θεατρικό τρόπο, εκείνος μου απαντούσε: “Εγώ είμαι σκηνοθέτης, εγώ αποφασίζω!”. Ιδίως όταν έρχονταν συγγενείς και φίλοι μου να με δούνε στην παράσταση, πριν βγούμε στη σκηνή, του ζητούσα θερμή παράκληση να σταματήσει να το κάνει, όμως αυτός με αγνοούσε επιδεικτικά.»

Παρ’ ολίγον συμπλοκή στα γυρίσματα

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγα 24ωρα ενώ είχαν γίνει οι αρχικές καταγγελίες εναντίον του, ο Πέτρος Φιλιππόδης είχε έντονη φραστική αντιπαράθεση με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς «Χαιρέτα μου τον πλάτανο»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο «Πρωινό», κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς την Τέταρτη, δηλαδή λίγες ώρες πριν ο Πέτρος Φιλιππίδης εισαχθεί στο νοσοκομείο, είχε έντονη φραστική αντιπαράθεση με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, ο οποίος επίσης συμμετέχει στην καθημερινή σειρά της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα σε μία κοινή σκηνή, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης επιτέθηκε λεκτικά στον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση τρίτων προκείμενου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ και το γύρισμα δεν ολοκληρώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Αλέξανδρου Μπουρδούμη, Λένα Δροσάκη, βρίσκεται ανάμεσα στις ηθοποιούς που έχουν καταγγείλει επώνυμα τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Hellas Journal

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Συγκλονίζουν και προκαλούν απέραντο θυμό οι καταγγελίες των ηθοποιών: Τα ίδια στο τραγούδι και στα κανάλια;

Ελένη Φιλίνη: Σκηνοθέτες έλεγαν εν ψυχρώ «αν δεν έρθεις μαζί μου, δεν θα πάρεις το ρόλο»

https://hellasjournal.com/tag/petros-filippidis/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: