Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ
Τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, της διαφθοράς, το Κυπριακό, η πιθανή χαλάρωση των περιοριστικών  μέτρων από την 1η Μαρτίου αλλά  και το ζήτημα των ενοικίων, κυριαρχούν στην επικαιρότητα και απεικονίζονται και στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» αφιερώνει το σημερινό πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Τα 4 μηνύματα Αβέρωφ» σε παρέμβαση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Α.Νεοφύτου για το Κυπριακό, έχοντας ως υπότιτλο δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες « Χρειάζεται να δώσουμε στους Τουρκοκύπριους πολιτική ισότητα για να πάρουμε όσα θέλουμε». Σε άλλο θέμα, προαναγγέλλει κρίσιμη εβδομάδα για τις χαλαρώσεις και επιστροφή σιγά σιγά στην ομαλότητα. Επίσης, με τίτλο «Επιτροπή Δεοντολογίας-Δημοσιογραφικό Έγκλημα», σημειώνει ότι ανακριβείς , παραπλανητικές, φανταστικές και διαστρεβλωτικές οι κατηγορίες του Ανδρέα Παράσχου  εις βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας  για τα 300 εκατομμύρια .

Η εφημερίδα «Πολίτης» αναφέρεται στο ίδιο θέμα το οποίο τιτλοφορεί « Να δώσουμε στους Τ/Κ πολιτική ισότητα», προσθέτοντας ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου «δείχνει πως θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από την κατοχή, τα τουρκικά στρατεύματα και τις εγγυήσεις».  Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο θέμα των διατηρητέων στο Δήμο Λευκωσίας, γράφοντας ότι «Το…roundabaout έφαγε τα διατηρητέα».

Η εφημερίδα « Ο Φιλελεύθερος» αφιερώνει το πρωτοσέλιδο της στο τεράστιο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης το οποίο και τιτλοφορεί « Στο εδώλιο προπονητής στίβου», γράφοντας ότι πρόκειται για την πρώτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού που πάει στο Δικαστήριο. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στα περιοριστικά μέτρα και την προοπτική χαλάρωσης τους, γράφοντας ότι «Σπαζοκεφαλιά οι χώροι εστίασης, στη ζυγαριά ακόμη τα σχολεία» σημειώνοντας ότι καθοριστική για τις σχετικές αποφάσεις θα είναι η αυριανή σύσκεψη στο Προεδρικό.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» αφιερώνει το πρωτοσέλιδο της στο θέμα των ενοικίων, γράφοντας ότι «Αμετακίνητη η κυβέρνηση στο θέμα των ενοικίων», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση απορρίπτει πρόταση για συνδρομή του κράτους στη μείωση τους. Σε άλλο θέμα, επισημαίνει τα διαβήματα στα οποία έχει προβεί η κυβέρνηση στο ζήτημα του Λιμνίτη, ενώ σε ένα τρίτο θέμα, επικαλούμενη σχετική έρευνα που αφορά τα διαδικτυακά μαθήματα, σημειώνει ότι σε αυτά οι μαθητές καταβάλλουν λιγότερη προσπάθεια.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail», με τίτλο «Πιθανή η μερική χαλάρωση των μέτρων», επιλέγει να ασχοληθεί στο πρωτοσέλιδο της με το θέμα των περιοριστικών  μέτρων, σημειώνοντας ότι οι χαλαρώσεις θα γίνονται αργά, λόγω του ότι στη Λεμεσό οι αριθμοί παραμένουν ψηλοί. Σε άλλο θέμα, ασχολείται με τη διαφθορά, φιλοξενώντας δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ο οποίος τονίζει ότι η Κυβέρνηση έκανε πολλά για καταπολέμηση της διαφθοράς.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

H επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: