Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ
Οι προοπτικές του τουρισμού μετά την ανακοίνωση από τον Βρετανό Πρωθυπουργό του οδικού χάρτη για σταδιακή άρση του lockdown, η επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο οι επικείμενες αποφάσεις για χαλάρωση των μέτρων σε σχέση με τους εμβολιασμούς, οι κατά καιρούς ερευνητικές επιτροπές που συστάθηκαν και η κατάληξη των ευρημάτων τους, η αύξηση της οικογενειακής βίας και η απουσία υποστηρικτών δομών, όπως και η συνέχιση στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων και το 2021, είναι τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα.

Η εφημερίδα “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Σαν τα πρώτα χελιδόνια” αναφέρει στο κύριο της θέμα ότι ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα για τον τουρισμό από τη Βρετανία, μετά την ανακοίνωση του οδικού χάρτη για σταδιακή άρση του lockdown από τον Πρωθυπουργό. Σε άλλο θέμα, η “Αλήθεια” γράφει ότι πολύ σημαντική κρίνεται η άτυπη διάσκεψη και ότι η πεντεμερής θα κρίνει το Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται σε «χαστούκι» και κατά της Ένωσης Συντακτών από την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας “που έσπευσε να στηρίξει άρθρο σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

“Διαβατήριο” για κανονικότητα οι εμβολιασμοί”, τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η εφημερίδα “Πολίτης”, σημειώνοντας ότι ξεφεύγει η κατάσταση στη Λεμεσό και φέρνει δεύτερες σκέψεις για χαλαρώσεις. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε αναδρομική προαγωγή Πρέσβη από την ΕΔΥ, που δεν έδωσε καμία εξήγηση για το σκεπτικό της. Αλλού γράφει ότι “κλείδωσαν” συνάντηση με βασικό θέμα το Κυπριακό ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ και ΓΓ του ΑΚΕΛ, εν μέσω επικρίσεων.

Ο “Φιλελεύθερος” γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο “Πορίσματα σαπίζουν σε ράφια” ότι στήνονται ερευνητικές η μια μετά την άλλη, αλλά ουδέποτε αξιοποιήθηκαν τα ευρήματά τους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πύρινη κόλαση στη Φανερωμένη Λάρνακας, όπου κάηκαν έξι οχήματα και διώροφη κατοικία. Αλλού γράφει ότι σήμερα καταθέτουν τις εισηγήσεις τους οι επιστήμονες και αναφέρεται σε τελεσίδικο όχι στους χώρους εστίασης, ενώ προκρίνεται άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα.

Η “Χαραυγή” τιτλοφορεί το κύριο της θέμα “Αυξάνεται η οικογενειακή βία, αλλά απουσιάζουν οι υποστηρικτικές δομές” και γράφει για τα στοιχεία που αφορούν καταγγελίες έμφυλης και οικογενειακής βίας, αναφερόμενη σε ανάγκη για κοινωνικούς λειτουργούς σε σχολεία, και νοσοκομεία για πρόληψη κρίσιμων για τη ζωή περιστατικών. Σε άλλο θέμα γράφει για ανεξέλεγκτες χωματερές. Αλλού αναφέρεται στις χαλαρώσεις των μέτρων που αναμένονται και σημειώνει ότι αύριο στο Υπουργικό τίθενται οι αποφάσεις.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail υπό τον τίτλο “Αχτίδα ελπίδας για το 2021” γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι Κύπριοι ξενοδόχοι προσβλέπουν στο ΗΒ καθώς οι Βρετανοί επιδίδονται σε κρατήσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι καρναβαλίστικο άρμα που απεικονίζει έναν ανώνυμο επίσκοπο τοποθετήθηκε από ακτιβιστές έξω από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας σε διαμαρτυρία για τη σεξουαλική κακοποίηση από καθολικούς κληρικούς. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια να κρατήσει την οικονομία σε τροχιά κατά την πανδημία και επιδίδεται σε “έλεγχο ζημιών”, που πρέπει να φτάσει στο τέλος.

Η εβδομαδιαία “Οικονομική Καθημερινή” με τίτλο “Η στήριξη θα συνεχισθεί και το 2021” γράφει ότι έως το τέλος του 2021 θα συνεχίσει το κράτος να στηρίζει επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μέσα Μαϊού αναμένεται το άνοιγμα ξενοδοχείων. Αλλού αναφέρει ότι με αργό βήμα θα γίνει η χαλάρωση των μέτρων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

H επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: