Εντυπωσιακά νέα: Μείωση στο Ισραήλ, κατά 94%, των συμπτωματικών φορέων που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer

File Photo: Μονάδα θεραπείας ασθενών Covid σε νοσοκομείο του Ισραήλ. EPA, ATEF SAFADI




Ανταπόκριση από την Ιερουσαλήμ στο πρακτορείο Reuters (των Ari Rabinovitch και Maayan Lubell) αναφέρεται σε ευρύτατη έρευνα του μεγαλύτερου οργανισμού ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Ισραήλ, Clalit, επί 600.000 ατόμων που εμβολιάστηκαν και με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με την οποία, μειώθηκε κατά 94% ο αριθμός των συμπτωματικών μολύνσεων της χώρας από τη νόσο Covid-19.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον οργανισμό Clalit, ο οποίος ανήκει στο σύστημα Οργανισμών Συντήρησης της Υγείας του Ισραήλ (ΗΜΟ), το 92% του δείγματος της έρευνας είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξει σοβαρή ασθένεια από τον ιό. Τονίζεται,  δε, ότι η σύγκριση έγινε με μια ομάδα ίδιου μεγέθους, με αντίστοιχα ιατρικά ιστορικά, που δεν είχε λάβει το εμβόλιο.

Παρατίθενται δηλώσεις του διευθυντή καινοτομίας του Clalit, Ran Balicer, ότι με βάση τα στοιχεία της έρευνας, το εμβόλιο της Pfizer είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στον πραγματικό κόσμο, μία εβδομάδα μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του, όπως είχε καταδειχθεί και κατά την κλινική έρευνα, ενώ γίνεται ακόμη αποτελεσματικότερο μετά τις δύο εβδομάδες από τη λήψη της δεύτερης δόσης.

Επισημαίνεται, επιπλέον, ότι σύμφωνα με ερευνητές του Ινστιτούτου Επιστήμης Weizmann, οι οποίοι ταξινομούν στατιστικά στοιχεία, η κάθετη πτώση της νοσηλείας και των σοβαρών ασθενειών που είχε σημειωθεί νωρίτερα σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, άρχισε να διαφαίνεται για πρώτη φορά και σε όσους είναι 55 ετών και άνω.

Ωστόσο, όπως προστίθεται, οι νοσηλείες και οι σοβαρές ασθένειες εξακολουθούν να αυξάνουν μεταξύ ατόμων μικρότερων ηλικιών, τα οποία άρχισαν να εμβολιάζονται εβδομάδες αργότερα.

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι στο Ισραήλ διεξάγεται εθνικό πρόγραμμα γρήγορου εμβολιασμού και η βάση δεδομένων της χώρας δίνει μία εικόνα της αποτελεσματικότητας και του βαθμού στον οποίον οι χώρες μπορούν να επιτύχουν την ανοσία της κοινότητας.

ΠΗΓΗ: Reuters / Ari Rabinovitch και Maayan Lubell – Israeli study finds 94% drop in symptomatic COVID-19 cases with Pfizer vaccine

Μιχάλης Ιγνατίου σε Omega Tv: Ο «κωδικός 3+1» το κλειδί των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: