Νέες καταγγελίες κατά Λιγνάδη, αύριο η απολογία: Ο Κούγιας μιλά για φθόνο, κατέθεσε ένσταση ακυρότητας

File photo: Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης. 24 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Προθεσμία για αύριο (Πέμπτη 25/2) το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί έλαβε από την ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Νωρίτερα, ο συνήγορός του απέδωσε σε αντιζηλίες και σε φθόνο τις καταγγελίες εναντίον του εντολέα του. Επίσης ο κ. Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας αναφέροντας ότι ο εντολέας του δεν εκλήθη να δώσει εξηγήσεις.

«Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην κα ανακριτή και ζητήσαμε τα εξής. Πρωτίστως υποβάλλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος  εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση περιόρισε το αποδεικτικό υλικό στην κατάθεση από τις μηνύσεις των φερόμενων παθόντων, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου», είπε ο κ. Κούγιας.

«Σύμφωνα με τις δικονομικές διατάξεις, προκαλείται απόλυτη ακυρότητα, όταν ο φερόμενος πως διέπραξε οποιαδήποτε πράξη, είτε πλημμέλημα είτε κακούργημα, δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών των μαρτυρικών καταθέσεων και να καταθέσει είτε γραπτές είτε προπφορικές εξηγήσεις σε αυτόν που κάνει την προανάκριση» συνέχισε.

«Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Σάλος για δήλωση Κούγια περί επαγγελματιών ομοφυλόφιλων

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι αντιδράσεις τόσο για τις χθεσινές δηλώσεις του συνηγόρου του Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, όσο και για την διαμορφούμενη νέα γραμμή υπεράσπισης του πελάτη του. Πρώτος αντέδρασε ο συνήγορος ενός εκ των θυμάτων που καταγγέλλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο Γιάννης Βλάχος.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Βλάχος έκανε λόγο για ατυχέστατη δήλωση και συμπλήρωσε ότι: «Πρόκειται περί μίας αστειότητος ή τουλάχιστον μιας απελπισμένης προσπάθειας να ακολουθηθεί η κλασική μέθοδος υπεράσπισης θυτών τέτοιου είδους εγκλημάτων, όπως είναι οι βιασμοί, η οποία δεν είναι άλλη από τη σπίλωση της ηθικής υπόστασης των θυμάτων».

“Σεσημασμένος” στην αστυνομία από το 1984

Μια παλαιότερη υπόθεση ασέλγειας για την οποία είχε κατηγορηθεί και σημανθεί το 1984 ο Δημήτρης Λιγνάδης, ανέδειξε η δακτυλοσκόπησή κατά τη σύλληψη του το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τον SKAI, όταν οι αστυνομικοί ανέσυραν το ηλεκτρονικό αρχείο, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι είχε απασχολήσει για ασέλγεια στο παρελθόν, ωστόσο στο αρχείο της αστυνομίας δεν φαίνεται πως εξελίχθηκε η εν λόγω υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως, ότι ο Λιγνάδης το 1984 προσήχθη μετά από μήνυση για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έφτασε όμως ποτέ στα δικαστήρια.

Οι γονείς του 14χρονου τότε παιδιού, φέρονται να διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τον σκηνοθέτη. Το παιδί επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του και όταν τους αποκάλυψε τον λόγο οι γονείς του προχώρησαν στη μήνυση.

Τελικά την απέσυραν για να μην υποβάλλουν το παιδί τους στη διαδικασία των καταθέσεων και της δίκης.

 

Φακέλους του ΣΕΗ κατέθεσε ο Τσαρούχας

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ Πασχάλης  Τσαρούχας κατέθεσε διψήφιο αριθμό καταγγελιών για κατηγορίες που σχετίζονται με την προσβολή γενετήσιας ελευθερίας.

Το υλικό που παρέδωσε στην Εισαγγελία, ο κ. Τσαρούχας κρίνεται σημαντικό καθώς πιθανολογείται ότι θα δώσει στοιχεία για την διεύρυνση της έρευνας.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες δύο ή τρεις από τις υποθέσεις που προσκομίστηκαν φαίνεται να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Εισαγγελέων καθώς αφορούν το κακούργημα του βιασμού.

Έτσι εκτιμάται πως θα είναι αυτές που θα τεθούν πρώτες στο μικροσκόπιο, ανεξαρτήτως αν έχει ή όχι παραγραφεί η πράξη. Οι επίμαχες καταγγελίες σύμφωνα με πληροφορίες στρέφονται κατά τουλάχιστον δύο προσώπων.

 Και νέες καταγγελίες

Δύο νέες καταγγελίες, για απόπειρα βιασμού από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη που το όνομά του έχει ακουστεί έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα αναμένεται να φθάσουν στις αρχές τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για συμβάντα που δεν έχουν παραγραφεί καθώς φέρεται να διεπράχθησαν την τελευταία πενταετία και έρχονται να προστεθούν στην καταγγελία που έγινε από ηθοποιό η οποία ζει πλέον στο εξωτερικό και ισχυρίζεται ότι ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο και την βίασε.

Οι δύο κοπέλες, η μία εκ των οποίων λόγω της άγριας επίθεσης  που δέχθηκε εγκατέλειψε τον χώρο της υποκριτικής, ενώ η άλλη συνεχίζει, πήραν κουράγιο από τη συνάδελφό τους και αποφάσισαν να ανοίξουν το στόμα τους και να μιλήσουν για το μυστικό που χρόνια κρατούσαν μέσα τους.

Μετά τα νέα δεδομένα αναμένεται να σφίξει και άλλο ο κλοιός για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/skai.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Οργή κατά Κούγια για τους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους: «Απελπισμένη υπερασπιστική γραμμή»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: