Οργή κατά Κούγια για τους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους: «Απελπισμένη υπερασπιστική γραμμή»




Στη δήλωση του δικηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια περί «επαγγελματιών ομοφυλόφιλων» αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Γιάννης Βλάχος, συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των δύο θυμάτων του κατηγορούμενου σκηνοθέτη.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Βλάχος έκανε λόγο για ατυχέστατη δήλωση και συμπλήρωσε ότι: «Πρόκειται περί μίας αστειότητος ή τουλάχιστον μιας απελπισμένης προσπάθειας να ακολουθηθεί η κλασική μέθοδος υπεράσπισης θυτών τέτοιου είδους εγκλημάτων, όπως είναι οι βιασμοί, η οποία δεν είναι άλλη από τη σπίλωση της ηθικής υπόστασης των θυμάτων».

«Όσον αφορά τον πελάτη μου μπορώ να σας πω ότι ο άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση, διότι ο άνθρωπος αυτός υπέστη τον βιασμό στην ηλικία των 14 και ένα χρόνο μετά έφυγε από την Ελλάδα οριστικά, άρα είναι αδιανόητο και ο συνάδελφος που προχώρησε σε αυτή τη δήλωση να έχει τέτοιες πληροφορίες», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

«Είναι ντροπή να χαρακτηρίζουμε ανθρώπους με βάση τη σεξουαλική τους συμπεριφορά, με βάση το φύλο τους ή με άλλα χαρακτηριστικά. Δεν είναι υποτιμητικό να υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σήμερα στο σεξ, διεθνώς είναι μια αναγνωρισμένη δραστηριότητα, που σε προοδευμένα ευρωπαϊκά έχουν αναγνωριστεί ως κανονικοί επαγγελματίες. Αυτός ο χαρακτηρισμός, συνεχίζει να τροφοδοτεί τη βία που ασκείται απέναντι σε ευάλωτες ομάδες, όπως είναι παιδιά, γυναίκες, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Το να γίνεται δημόσια μια τέτοια δήλωση εναντίον ανθρώπων που υπέστησαν βία, κοινωνικώς και ηθικώς είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε ο κ. Βλάχος.

Πώς ήρθε σε επαφή ο πελάτης του με τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Μια ομάδα παιδιών συχνάζανε στην ίδια πλατεία, στην οποία σύχναζε συστηματικώς και ο κατηγορούμενος. Εκεί συνειδητά έπιανε κουβέντα με νεαρά αγόρια, έπιανα κουβέντα μαζί τους, έδειχνε ένα πολύ φιλικό πρόσωπο και από εκεί και πέρα δημιουργούνταν και οι ιδιαίτερες σχέσεις τις οποίες εκμεταλλευόταν για να προχωρήσει στους δικούς του σκοπούς» είπε σχετικά ο κ. Βλάχος, υπογραμμίζοντας πώς στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν και μάρτυρες.

Πυρά και από Κορτώ, Βαλιανάτο

Από την πλευρά του ο γνωστός συγγραφέας Αυγουστος Κορτώ, γράφει σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Αναρωτήθηκα προς στιγμήν κατά πόσον είμαι “επαγγελματίας ομοφυλόφιλος”, και θυμήθηκα ότι η πλάτη μου τα καλοκαίρια είναι σαν φλοκάτη, κι ότι μέχρι τα είκοσι νόμιζα ότι “λιπαντικό” είναι το γράσο που βάζουν στ’ αμάξια. Ερασιτέχνης αδελφή, μάλλον», έγραψε.

Η αναφορά του Αλέξη Κούγια προκάλεσε και την αντίδραση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο 64χρονος δημοσιογράφος τονίζει πως αυτή είναι «η πολλοστή ομοφοβική αναφορά» του κ. Κούγια, επικαλούμενος ανάλογη περίπτωση πριν από 15 χρόνια «όταν με αφορμή το παραδικαστικό κύκλωμα είχε δηλώσει πως ομοφυλόφιλοι δικηγόροι και επίορκοι δικαστές λυμαίνονται την Δικαιοσύνη» ενώ μάλιστα για την εν λόγω δήλωση πέρασε μια νύχτα στο κρατητήριο του ΑΤ Συντάγματος και στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Μάλιστα, συνεχίζει λέγοντας πως ο γνωστός ποινικολόγος είχε προσπαθήσει να ανασκευάσει όμως «η χαρά (του ομοφοβικού) δεν τον αφήνει» ενώ παράλληλα εξηγεί μεταξύ άλλων πως «η ομοφυλοφιλία δεν είναι επάγγελμα», αλλά «ανθρώπινη ιδιότητα, νομικά αποδεκτή».

Με πληροφορίες από Mega

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Στον Εισαγγελέα με φακέλους καταγγελιών ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: