238.532 θάνατοι στη Βραζιλία και 9,8 εκατομμύρια και πλέον μολύνσεις από το νέο κορωναϊό

FILE PHOTO: Στη Βραζιλία θάβουν τους νεκρούς τους από τον νέο κορωναϊό. Το στιγμιότυπο είναι από το νεκροταφείο Nossa Senhora Aparecida, στην πόλη Manaos του Αμαζονίου. EPA, Raphael Alves




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 44.299 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ παράλληλα ακόμη 1.043 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει επίσημα 238.532 θανάτους επί συνόλου 9,8 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της.

Αυτός είναι ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν στις ΗΠΑ, και ο τρίτος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων, έπειτα από αυτούς στις ΗΠΑ και στην Ινδία.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες ότι 1.214 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν ακόμη 9.741 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 173.771 νεκρούς επί συνόλου 1.988.695 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Tο Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Κι αυτό ενώ στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας σημειώνουν ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σάο Πάολο, Brazil – Μεξικό, Mexico

“Γρήγορο” τεστ κορωνοϊού κατ’ οίκον στην Γερμανία, τον Μάρτιο: Αναμένεται η έγκριση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: