Τζεν Ψάκι: Το πρώτο briefing του Λευκού Οίκου κατά τη θητεία Μπάιντεν από την ομογενή εκπρόσωπο Τύπου [photo]

Photo H Τζαν Ψάκι κατά την πρώτη ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου από τον Λευκό Οίκο EPA/Stefani Reynolds μέσω ΚΥΠΕ




Ελληνοαμερικανή δημοσιογράφος, Τζεν Ψάκι παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου της διακυβέρνησης Τζο Μπάιντεν – Κάμαλα Χάρις, ως εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η Τζεν Ψάκι έκανε το ντεμπούτο της ως γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου την Τετάρτη και υποσχέθηκε να φέρει ευγένεια, αλήθεια και διαφάνεια στις συναντήσεις της με τους διαπιστευμένους κυβερνητικούς δημοσιογράφους.

Ο τόνος της Ψάκι ήταν πολύ διαφορετικός απ’ αυτόν που βίωσαν οι δημοσιογράφοι κατά την πρώτη ενημέρωση του Σον Σπάισερ, πρώην γραμματέα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Σπάισερ επέκρινε τα ΜΜΕ και αναφέρθηκε στο πλήθος που συγκεντρώθηκε στην ορκωμοσία Τραμπ. Οι διάδοχοί του, όπως η Sarah Huckabee Sanders και η Kayleigh McEnany, είχαν συζητήσεις με δημοσιογράφους. Η Stephanie Grisham, η οποία υπηρέτησε ως γραμματέας τύπου μεταξύ Sanders και McEnany, δεν πραγματοποίησε ποτέ ενημέρωση.

Κατά την πρώτη της τοποθέτηση, η Ψάκι τόνισε ότι αναπόφευκτα θα υπάρξει τριβή μεταξύ του Λευκού Οίκου του Τζο Μπάιντεν και των δημοσιογράφων. «Θα υπάρξουν στιγμές που διαφωνούμε», είπε η 42χρονη εκπρόσωπος Τύπου στους δημοσιογράφους. «Αλλά έχουμε έναν κοινό στόχο, που είναι η ανταλλαγή ακριβών πληροφοριών με τον αμερικανικό λαό» πρόσθεσε κι επεσήμανε: »Έχω βαθύ σεβασμό για το ρόλο ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Τύπου στη δημοκρατία μας και για το ρόλο που παίζετε όλοι.»

Η Ψάκι είπε ότι θα γίνονται καθημερινές ενημερώσεις Τύπου εκτός από τα Σαββατοκύριακα. «Δεν είμαι τέρας», αστειεύτηκε η Ψάκι!

Photo H εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι EPA/Stefani Reynolds μέσω ΚΥΠΕ

 

Ποια είναι η  Τζένιφερ Ψάκι

Εμπειρία στον Τύπο: Υπηρέτησε στη διοίκηση Ομπάμα από το 2009 έως το 2017. Μετακόμισε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2013, όπου υπηρέτησε ως εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, ανέφερε η εφημερίδα. Εργάστηκε προηγουμένως για τον Κέρι ως αναπληρωτή γραμματέα Τύπου όταν διετέλεσε πρόεδρος το 2004.

Επιστροφή στην παράδοση: Για την πρώτη ερώτηση, η Ψάκι έδωσε το λόγο στον Zeke Miller, δημοσιογράφο του Associated Press. Η κίνηση αυτή επέστρεψε στην παράδοση της αίθουσας ενημέρωσης, κατά την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δίνει» στον δημοσιογράφο του δικτύου την πρώτη ερώτηση, κάτι που η διοίκηση Τραμπ είχε εγκαταλείψει.

Μακριά από τον προεκλογικό αγώνα: Η Ψάκι δεν συμμετείχε στην εκστρατεία του Μπάιντεν το 2020. Αντ ‘αυτού, εργάστηκε για το CNN ως σχολιαστής και εργάστηκε επίσης για πελάτες ιδιωτικών-δημοσίων σχέσεων. Ηταν επίσης αντιπρόεδρος επικοινωνιών και στρατηγικής στο Carnegie Endowment for International Peace.

Γέννηση, καταγωγή, σπουδές
Η Τζένιφερ Ρεν Ψάκι γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1978 στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Γκρίνουιτς το 1996, σύμφωνα με το Connecticut Post. Ο πατέρας της, ο Jim Psaki, είναι συνταξιούχος προγραμματιστής ακινήτων που κατείχε την Groton Community και την Groton Multifamily στο Κονέκτικατ. Ζει τώρα στο Κολοράντο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μητέρα της Ψάκι, Eileen D. Medvey, είναι ψυχοθεραπεύτρια.

Σπουδές: Η Ψάκι φοίτησε στο Κολλέγιο William & Mary στο Williamsburg της Βιρτζίνια και αποφοίτησε το 2000 με διπλό πτυχίο στα Αγγλικά και την κοινωνιολογία, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο. Ήταν μέλος της ομάδας κολύμβησης και της αδελφότητας του ΧΩ (Chi Omega). Υπηρέτησε επίσης ως ξεναγός πανεπιστημιουπόλεων και ασκούμενη, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο.

Η Ψάκι παντρεύτηκε τον Γκρέγκορι Μάθιου Μέχερ την 1η Μαΐου 2010, στο Woodlawn Farm στο Ridge, Maryland. Εχουν δύο παιδιά, ηλικίας 5 και 2 ετών.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νέα ήθη στον Λευκό Οίκο: Η κυρία Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο… Second Gentleman

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: