Νέα ήθη στον Λευκό Οίκο: Η κυρία Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο… Second Gentleman

File photo: Η Κάμαλα Χάρις με τον σύζυγό της Νταγκ Εμχοφ προσέρχονται στο Καπιτώλιο για την τελετή ορκωμοσίας. EPA/Melina Mara / POOL




Για πρώτη φορά στις ιστορία τους οι ΗΠΑ έχουν από χθες έναν… «Second Gentleman». Πρόκειται βέβαια για τον σύζυγο της νέας αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, τον Νταγκ Εμχοφ.

Η Κάμαλα Χάρις, γεννημένη το 1960 στην Καλιφόρνια από Τζαμαϊκανό πατέρα και Ινδή μητέρα, το 2010 ήταν η πρώτη μαύρη που εξελέγη γενική εισαγγελέας στην Καλιφόρνια.

Τo 2020 γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου στον Λευκό Οίκο. Στο πλευρό της είναι ο… χμ, αλήθεια, πώς πρέπει να τον αποκαλούμε;

Το ερώτημα έθεσε και ο δημοσιογράφος του CNN Τζέικ Τάπερ σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη με την Κάμαλα Χάρις, στην οποία η νέα αντιπρόεδρος εμφανίστηκε μαζί με τον σύζυγό της.

  • «Ο σωστός τίτλος είναι Second Gentleman», απάντησε η Κάμαλα Χάρις. Έκτοτε, ο όρος καθιερώθηκε.

Second Gentleman λοιπόν- ο πρώτος στην ιστορία των ΗΠΑ- είναι ο Νταγκ Έμχοφ. Δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ζούσε στην Καλιφόρνια, 56 ετών, πατέρας δύο παιδιών από προηγούμενο γάμο.

Δηλώνει φανατικός υποστηρικτής της Κάμαλα Χάρις. Για πολλά χρόνια αναλάμβανε υποθέσεις που αφορούν τα μέσα ενημέρωσης και τη βιομηχανία του θεάματος. Μία από αυτές, αποκαλύπτει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), αφορούσε τα πνευματικά δικαιώματα μεταγλώττισης για κινούμενα σχέδια με πρωταγωνιστή ένα σκυλάκι τσιουάουα.

File photo: Η Κάμαλα Χάρις και ο Νταγκ Εμχοφ συμμετέχουν σε τελετή μνήμης για τα θύματα του κορωναϊού στην Ουάσιγκτον. EPA/SHAWN THEW

 

 Το χρονικό της γνωριμίας

Ένα από τα αγαπημένα θέματα συζήτησης στην Ουάσιγκτον, αυτές τις μέρες, είναι η ασυνήθιστη γνωριμία ανάμεσα στην Κάμαλα Χάρις και τον Νταγκ Έμχοφ. Ή μήπως ήταν πολύ συνηθισμένη γνωριμία σε τελική ανάλυση;

Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2013, με πρωτοβουλία μίας κοινής φίλης. Μετά το πρώτο τους ραντεβού για δείπνο, ο Έμχοφ αντί για ανθοδέσμη (ή ενδεχομένως μαζί με την ανθοδέσμη) έστειλε το ημερολόγιό του με σημειωμένα όλα τα ελεύθερα απογεύματα της ερχόμενης εβδομάδας.

Η εξήγηση ήταν σαφής: «Είμαι πολύ μεγάλος για παιχνιδάκια, μου αρέσεις πραγματικά». Έναν χρόνο αργότερα παντρεύτηκαν, σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο Δικαστήριο της Σάντα Μπάρμπαρα. Ερωτηθείς σε μία συνέντευξη, πολύ αργότερα, ποια ήταν η ανάμνησή του από το πρώτο ραντεβού με την Κάμαλα, ο Νταγκ Έμχοφ απάντησε χωρίς περιστροφές: She was hot.

Το πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) εμπλουτίζει την ιστορία της γνωριμίας με μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια:

Η κοινή φίλη είχε κανονίσει την πρώτη συνάντηση, προβάλλοντας ως όρο απέναντι στην Κάμαλα ότι δεν θα γκουγκλάρει το όνομα του επίδοξου συντρόφου. Μόνο έτσι, της είπε, θα μιλήσεις μαζί του χωρίς να είσαι προκατειλημμένη. Η Καμάλα δέχθηκε τον όρο, αλλά παρά ταύτα γκούγκλαρε το όνομα. Τη μικρή αυτή παρασπονδία αποκάλυψε η ίδια σε τηλεοπτική συνέντευξη στο CBS, παρόντος του Νταγκ Έμχοφ, ο οποίος μάλλον δεν γνώριζε αυτή τη λεπτομέρεια…

File photo: Η Κάμαλα Χάρις με τον Νταγκ Εμχοφ λίγο πριν την ορκωμοσία. EPA/Kevin Dietsch / POOL

Νέα ανδρικά πρότυπα

Μόλις άρχισε ο προεκλογικός αγώνας της Κάμαλα Χάρις για τον Λευκό Οίκο ο Νταγκ Έμχοφ άφησε τη δουλειά του στο δικηγορικό γραφείο DLA Piper του Λος Άντζελες, ώστε να μην προκληθούν υπόνοιες για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων. Θα παραμείνει εκτός δικηγορίας για τα επόμενα χρόνια, αν και δεν αποκλείεται να διδάξει για κάποιες ώρες στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

Κύρια αποστολή του θα είναι να στηρίξει τη σύζυγό του. «Είναι σημαντικό για έναν άνδρα να στηρίζει μία ισχυρή και υπέροχη γυναίκα», έλεγε ο ίδιος σε προεκλογική του συνέντευξή του.

Πηγή:  Deutsche Welle/Γιάννης Παπαδημητρίου (DPA, ARD)

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μια «ελληνική» λέξη και μια προειδοποίηση από Μπάιντεν: Θα απολύω επί τόπου όποιον… [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: