«Πολύ γρήγορη κλιμάκωση» της πανδημίας στη Βολιβία: 44.417 οι νεκροί συνολικά στην Αργεντινή

Το ιατρικό προσωπικό έκτακτης ανάγκης μεταφέρει ηλικιωμένους ενήλικες που είχαν θετικά αποτελέσματα για τη νόσο COVID-19 από άσυλο σε νοσοκομεία, στο Μπουένος Άιρες. EPA / Juan Ignacio Roncoroni




Η Βολιβία, που έχει καταγράψει 9.328 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτειά της η πανδημία του νέου κορονοϊού, είναι αντιμέτωπη με «πολύ γρήγορη κλιμάκωση» της εξάπλωσής του, με «δεύτερο κύμα», προειδοποίησε χθες η κυβέρνηση της χώρας των Άνδεων.

Την, Παρασκευή το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε ρεκόρ 2.263 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Οι αρχές άρχισαν να κάνουν μαζικά γρήγορα τεστ δωρεάν χθες Σάββατο, μία ημέρα μετά το ρεκόρ.

Αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσαν ότι παρατείνεται προληπτικά ως τα μέσα Φεβρουαρίου το μέτρο της αναστολής των πτήσεων από την Ευρώπη, για να αποτραπεί η εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2 που θεωρείται ακόμη πιο μολυσματικό.

«Για να προστατεύσουμε την υγεία των Βολιβιανών (…) παρατείνουμε την αναστολή των πτήσεων από την Ευρώπη στη Βολιβία ως τη 15η Φεβρουαρίου», ανέφερε ο πρόεδρος Λουίς Άρσε μέσω Twitter. Πάντως αποφασίστηκε να επιτραπεί στη Boliviana de Aviación, τον εθνικό αερομεταφορέα, να επαναπατρίσει πολίτες της χώρας από την Ισπανία.

  • Αργεντινή: Πάνω από 11.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 11.057 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 1.714.409 συνολικά.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 144 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 44.417 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά επίσημα δεδομένα.

Η Αργεντινή άρχισε εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού την 29η Δεκεμβρίου, αξιοποιώντας το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, αλλά θα περάσουν μήνες προτού επιτευχθεί η επιλεγόμενη συλλογική ανοσία.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λα Πας, Bolivia – Μπουένος Άιρες, Argentina

133.204 νεκροί στο Μεξικό και 1.524.036 μολύνσεις: Δέχονται πίεση Χιλή, Κούβα και Ισημερινός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: