Ο Τζο Μπάιντεν θα επιδιώξει παράταση της συμφωνίας New START με τη Ρωσία για τον έλεγχο των εξοπλισμών

File Photo Διηπειρωτικός στρατηγικός πύραυλος της Ρωσίας ο οποίος φέρει πυρηνική κεφαλή εκτίθεται στο κέντρο της Μόσχας. EPA/MAXIM SHIPENKOV μέσω ΚΥΠΕ
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επιδιώξει μία παράταση της συμφωνίας για τον έλεγχο των εξοπλισμών New START με τη Ρωσία, ενώ θα πρέπει να αποφασίσει για τη χρονική διάρκεια της παράτασης που θα επιδιώξει, όπως δήλωσε χθες ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Θα επιδιώξουμε την παράτασή της», δήλωσε ο Μπλίνκεν προς τα μέλη του Κογκρέσου. «Θα πρέπει ως πρόεδρος [ο Μπάιντεν] να αποφασίσει σχετικά με τη χρονική διάρκεια της παράτασης που θα επιδιώξει» πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Μπάιντεν να επιδιώξει μία παράταση της συμφωνίας που θα είναι μικρότερη, από το μέγιστο διάστημα παράτασης των πέντε ετών που προβλέπεται από την ίδια συμφωνία, η εφαρμογή της οποίας, λήγει την 5η Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο Google News

Υποψήφιος υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Το Ιράν είναι μία απειλή για τους συμμάχους, αλλά και για τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: