Ο υποχρεωτικός εβδομαδιαίος έλεγχος με rapid test των εργαζομένων τέθηκε σε εφαρμογή στην Κύπρο

File Photo Δειγματοληπτικός έλεγχος για Covid-19 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Στοχεύοντας στην εφαρμογή του τρίπτυχου «τεστ-εμβολιασμοί-αυστηρή επιτήρηση εφαρμογής των μέτρων», το Υπουργείο Υγείας επενδύει στην υλοποίηση προγράμματος μαζικού και τακτικού ελέγχου των εργαζομένων με τη μέθοδο των ταχέων αντιγονικών τεστ (antigen rapid test).

Επιδιώκοντας την ενίσχυση της επιτήρησης της επιδημιολογικής κατάστασης, διασφαλίζοντας παράλληλα τη λειτουργία των επιχειρήσεων και τον περιορισμό πιθανής μετάδοσης στους εργασιακούς χώρους, εφαρμόζεται ο υποχρεωτικός εβδομαδιαίος έλεγχος με rapid test αντιγόνου του προσωπικού που εργάζεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε λειτουργία ή/και θα επαναδραστηριοποιηθούν το επόμενο διάστημα, στη βάση της στρατηγικής άρσης των μέτρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να ελέγχεται κάθε εβδομάδα το προσωπικό τους ως ακολούθως:
·         Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν μέχρι 3 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους εργαζόμενους.

·         Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν από 4 μέχρι 10 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε τουλάχιστον 4 εργαζόμενους.

·         Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν πέραν των 10 ατόμων, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον σε 4 άτομα ή στο 20% των εργαζομένων, όποιο είναι μεγαλύτερο αριθμητικά.

Αξιοποιώντας το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας μέσω του οποίου θα λειτουργούν 51 μονάδες δειγματοληψίας σε διευρυμένο ωράριο, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, μπορούν από σήμερα να υποβάλλονται σε εξέταση. Σημειώνεται ότι στα σημεία δειγματοληψίας λειτουργούν δύο συνεργεία για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων και του γενικού πληθυσμού.

Τονίζεται δε πως οι εργοδότες έχουν την ευθύνη να συντονίσουν την επανάληψη του ελέγχου των εργαζομένων και να διασφαλίζουν ότι έχουν ανά πάσα στιγμή και σε εβδομαδιαία ισχύ rapid test στο προσωπικό τους όπως καθορίζεται πιο πάνω.

Για την επιτήρηση της εφαρμογής του μέτρου, θα διενεργούνται εντατικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις από τους Υγειονομικούς Λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας και τον άλλων αρμόδιων Τμημάτων.

Σήμερα οι μονάδες δειγματοληψίας θα βρίσκονται στις ακόλουθες τοποθεσίες:

Στην Λεμεσό από τις 8 π.μ.-6.30 μ.μ στην Εκκλησία Αγίου Ιωάννη Ελεήμων, Πολιτιστικό Κέντρο Μέσα Γειτονιάς, Εκκλησία Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Κάψαλος, Εκκλησία Παναγίας Ευαγγελίστριας, Πολεμίδια, Εκκλησία Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, Ύψωνας, Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας, Ζακάκι, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γερμασόγειας, Εκκλησία Αποστόλου Λουκά, Άγιος Αθανάσιος (συνοικισμός), Σωματείο «Κουρης», Ερήμη, Κοινοτικό Συμβούλιο Τριμίκλινης, Εκκλησία Αγίου Στυλιανού, Λινόπετρα, Πολυδύναμο Κέντρο Πύργου Λεμεσού.

Στην Λάρνακα, από τις 8 π.μ.-6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αγίου Γεωργίου Κοντού», Λάρνακα, Εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα, Περιοχή Κρασιά, Λάρνακα, Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου «Αγίου Σάββα», Λειβάδια, Οίκημα Σωματείου «Ομόνοιας Αραδίππου», Αραδίππου.

Από τις 8 π.μ.-1 μ.μ. στο Οίκημα Παλαιού Παντοπωλείου, Ξυλοτύμπου, από τις 1.30 μ.μ.-6.30 μ.μ. στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας, από τις 8 π.μ.-1 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Κοφίνου, από τις 1.30 μ.μ.-6.30 μ.μ στο Κοινοτικό Ιατρείο Κόρνου, από τις 8 π.μ.-1 μ.μ. στην Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών Αθηένου, από τις 1.30 μ.μ.-6.30 μ.μ. στο Παλαιό Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης (Οδός Αρμονίας 1).

Στην Λευκωσία από τις 8 π.μ.-6.30 μ.μ. στον Χώρο Κρατικής Έκθεσης, Έγκωμη (μπροστά από την Ανατολική Είσοδο), Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, Αγλαντζιά (Λεωφόρος Κυρηνείας), Ιερ Ναός Παναγίας Ευαγγελίστριας, Παλουριώτισσα, Εκκλησία Αγίου Γεωργίου, Λατσιά, Εκκλησία Αγίας Παρασκευής, Λακατάμια, Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, Στρόβολος, Εκκλησία Παναγίας του Τράχωνα, Στρόβολος, Εκκλησία Αγίου Δημητρίου, Ακρόπολη, Εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Ανθούπολη, Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, Δευτερά, Εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα, Κοκκινοτριμιθιά, Κέντρο Υγείας Ιδαλίου, Κοινοτικό Συμβούλιο Αστρομερίτη, Κοινοτικό Συμβούλιο Κακοπετριάς.

Στην Πάφο από τις 8 π.μ.-6.30 μ.μ στην Εκκλησία Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, Πάφος, Πρώην Οικία Επάρχου, Πάφος (Οδός Γρίβα Διγενή).

Από τις 8 π.μ.-1 μ.μ. στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, Πόλη Χρυσοχούς, από τις 1.30 μ.μ.-6.30 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας, από τις 8 π.μ.-1 μ.μ. στο Κοινοτικό Ιατρείο Τίμης, από τις 1.30 μ.μ.-6.30 μ.μ. στην Εκκλησία Αγίας Παρασκευής, Γεροσκήπου.

Στην Αμμόχωστο από τις 8 π.μ.-4.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Μητροπολιτικού Ναού Παραλιμνίου, από τις 8 π.μ.-1 μ.μ. στο Σωματείο «Ονήσιλος», Σωτήρα, από τις 1.30 μ.μ.-6.30 μ.μ. στην Εκκλησία Αγίας Νάπας, Αγία Νάπα, από τις 8 π.μ.-1 μ.μ. στην Λέσχη Ηλικιωμένων Αυγόρου, από τις 1.30 μ.μ.-6.30 μ.μ. στα Εθνικόφρονα Σωματεία Λιοπετρίου, από τις 8 π.μ.-1 μ.μ. στο Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους, από τις 1.30 μ.μ.-6.30 μ.μ. στο Κέντρο Ενηλίκων Δερύνειας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Λευκωσία, Κύπρος

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κύπρος: Σύσταση ειδικού κλιμακίου διερεύνησης υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας στην Πάφο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: