Να επιδείξουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τη μέγιστη δυνατή ενότητα ενόψει Πενταμερούς, λέει ο Κούσιος

File Photo: O Κυβερνητικός Εκπροσώπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κούσιος. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Την κρίσιμη τούτη ώρα, λίγο πριν την άτυπη πενταμερή που θα συγκαλέσει ο ΓΓ των ΗΕ, να επιδείξουμε όλοι τη μέγιστη δυνατή ενότητα, την οποία απαιτεί από εμάς ο κυπριακός λαός, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή απάντηση προς το ΑΚΕΛ για το Κυπριακό.

Ο κ. Κούσιος σημειώνει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς οι οποίες θα τεθούν κατά την άτυπη πενταμερή, την οποία προτίθεται να συγκαλέσει ο ΓΓ των ΗΕ.

Προσθέτει πως “η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν και παραμένει η ίδια, όπως αυτή εκφράστηκε κατ΄ επανάληψη, τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς”.

“Παραπέμπουμε στο Κοινό Ανακοινωθέν της 25ης Νοεμβρίου του 2019 κατά την τριμερή διάσκεψη στο Βερολίνο, στις επιστολές του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον ΓΓ των ΗΕ και στις επανειλημμένες ξεκάθαρες δηλώσεις του Προέδρου για το θέμα”, σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Καταλήγει αναφέροντας πως “την κρίσιμη τούτη ώρα, λίγο πριν την άτυπη πενταμερή που θα συγκαλέσει ο ΓΓ των ΗΕ, καλούμε τόσο το ΑΚΕΛ όσο και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, παρά το γεγονός ότι εισήλθαν σε προεκλογική περίοδο, να επιδείξουμε όλοι μέγιστη δυνατή ενότητα, την οποία απαιτεί από εμάς ο κυπριακός λαός”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ “άκουσε τη φήμη” για Αναστασιάδη: Αλλά όχι αυτά που έγραψε ο Παράσχος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal