Λουίτζι Ντι Μάιο: Η Ιταλία θα κινηθεί νομικά κατά της Pfizer και της Astrazeneca για τις καθυστερήσεις με τα εμβόλια

File Photo: Εμβολιασμοί στο Μιλάνο. EPA/Andrea Canali




Η Ιταλία θα προχωρήσει στη λήψη νομικών ενεργειών κατά της Pfizer και της Astrazeneca σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων για την COVID-19, έχοντας ως στόχο τη διασφάλιση των δόσεων και όχι την επιδίωξη αποζημιώσεων.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός των Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο μιλώντας στην κρατική τηλεόραση RAI. Ο κ. Ντι Μάιο επισήμανε:

«Εργαζόμαστε ώστε το πλάνο του προγράμματος εμβολιασμών μας, να μην αλλάξει. Ενεργοποιούμε όλα τα κανάλια, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πράξει ότι είναι δυνατό, ώστε αυτοί οι κύριοι να σεβαστούν τα συμβόλαια τους».

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τρίτη ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας διαχείρισης της πανδημίας Ντομένικο Αρκούρι ειχε αναφερθεί στο θέμα τονίζοντας ότι “η προστασία της υγείας των Ιταλών πολιτών δεν είναι διαπραγματεύσιμη”.

Η εκστρατεία εμβολιασμού δεν μπορεί να καθυστερεί, ακόμη περισσότερο η χορήγηση της δεύτερης δόσης (του εμβολίου) σε πολλούς Ιταλούς που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση”, επισήμανε ο κ. Αρκούρι.

Την Παρασκευή η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τις ποσότητες των εμβολίων για τις οποίες έχουν δεσμευθεί, προκαλώντας την αγανάκτηση των ευρωπαϊκών χωρών που ήδη δέχονται επικρίσεις για τη βραδύτητα της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της covid-19.

Την επομένη οι δύο εταιρείες διαβεβαίωσαν ότι κατήρτισαν “ένα σχέδιο” για να περιορίσουν στη μία εβδομάδα τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μιλάνο, Ιταλία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ευρω – εκνευρισμός με την αργοπορία της Astra Zeneca: Ελπίζουν σε 3 εκατ. δόσεις τον Φεβρουάριο οι Γερμανοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: