Οι βρετανικές αρχές εφιστούν την προσοχή: Ακόμη και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό

File Photo: Αστυνομικοί περιπολούν στην πλατεία Τραφάλγκαρ. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Τα άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους και θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τους κανόνες του lockdown, προειδοποίησε ο αναπληρωτής επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας.

Ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ, σε άρθρο του στη Sunday Telegraph, τα βασικότερα σημεία του οποιίου αναδημοσιεύει το ΒΒC, o Βαν Ταμ τονίζει ότι οι επιστήμονες «δεν γνωρίζουν ακόμη τον αντίκτυπο του εμβολίου στη μετάδοση του ιού».

Αναφέρρει ακόμη ότι τα εμβόλια προσφέρουν «ελπίδα», αλλά τα ποσοστά μόλυνσης πρέπει να μειωθούν γρήγορα.

Και σημειώνει ότι «κανένα εμβόλιο δεν ήταν ποτέ 100% αποτελεσματικό, επομένως δεν υπάρχει εγγυημένη προστασία».

Σε ό,τι αφορά στον κίνδυνο μετάδοσης ακόμη και από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε ότι «ακόμη κι αν κάνει κάποιος και τις δύο δόσεις εμβολίου μπορεί και πάλι να μεταφέρει τον ιό σε κάποιον άλλο κι έτσι οι αλυσίδες της μετάδοσης να συνεχιστούν. Εάν αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας μπορούμε να μεταδώσουμε τον ιό διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο τον αριθμό των κρουσμάτων και βάζοντας σε κίνδυνο άλλους που επίσης χρειάζονται εμβόλιο αλλά βρίσκονται πιο χαμηλά στη λίστα προτεραιότητας».

Συνεπώς, κατέληξε «ανεξάρτητα από το εάν κάποιος είχε εμβολιαστεί ή όχι, είναι ζωτικής σημασίας να τηρούνται όλοι οι περιορισμοί και οι συμβουλές για τη δημόσια υγεία, καθώς απαιτούνται έως και τρεις εβδομάδες για να ενεργοποιηθεί η προστασία και δεν γνωρίζουμε ακόμη τον αντίκτυπο των εμβολίων στη μετάδοση του ιού.

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Εξι έγκυες προσεβλήθησαν από την «βρετανική» μετάλλαξη του ιού στο Ισραήλ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: