Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ
Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021 που τίθεται εκ νέου προς ψήφιση υπό το φως της απόφασης της ΕΔΕΚ να τον υπερψηφίσει, η ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Επίσης καταγγελίες της αθλήτριας Άντρης Ελευθερίου για σεξουαλική κακοποίηση και η αντιπαράθεση Χάρη Γεωργιάδη – Σωκράτη Χάσικου για το θέμα των πολιτογραφήσεων είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Περνά ο προϋπολογισμός με την υπεύθυνη στάση των μικρών” πως ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και θα εγκριθεί ως εκ της υπεύθυνης στάσης που έδειξαν τα μικρά κόμματα ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη και ΕΛΑΜ. Αλλού αναφέρεται στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Επίσης γράφει πως η αθλήτρια Άντρη Ελευθερίου υπέβαλε επίσημα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο »Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Οι ΗΠΑ επιστρέφουν με Μπάιντεν πλανητάρχη» πως οι ΗΠΑ άφησαν πίσω τους μια τετραετία αυταρχισμού, fake news και υπονόμευσης της δημοκρατίας. Αλλού αναφέρει πως η ΕΔΕΚ είπε το «ναι» για τον προϋπολογισμό ενώ υπάρχει αναμονή  για την Αλληλεγγύη. Ακόμη αναφέρει πως να δοθεί η λίστα Γιωρκάτζη στη δημοσιότητα αποφάσισαν ομόφωνα όλα τα κόμματα.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Εμφύλιος για τα διαβατήρια» γράφει πως δημόσιες αντιπαραθέσεις προκάλεσε χθες η κατάχρηση του προγράμματος για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις χιλιάδων αλλοδαπών επενδυτών. Επίσης αναφέρεται σε αγώνα δρόμου που γίνεται για τα έργα στην οδό Ρηγαίνης. Επίσης γράφει για καταγγελία – βόμβα από την Άντρη Ελευθερίου για σεξουαλική κακοποίησή της από παράγοντες  του αθλητισμού.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Βαρύ το σκάνδαλο και στη σκιά του η διαμάχη του ‘ρε’» πως σεισμικές δονήσεις προκάλεσε η ομολογία Χάρη Γεωργιάδη ότι ουδείς από την Κυβέρνηση δήλωνε σύγκρουση συμφέροντος όταν εγκρίνονταν αιτήσεις για «χρυσά» διαβατήρια που υπέβαλλαν δικηγορικά γραφεία. Αλλού αναφέρει πως η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου, καταγγέλλει τη μεταχείριση παιδιών προσφύγων. Επίσης γράφει πως η επιδημιολογική κατάσταση δεν επιτρέπει στην επιδημιολογική ομάδα να διαμορφώσει εισηγήσεις για χαλαρώσεις επί του παρόντος.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο Μπάιντεν προτρέπει για τέλος του ‘απολίτιστου πόλεμου’» πως ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έστειλε κατά την ορκωμοσία του μήνυμα ενότητας και αποκατάστασης μιας βαθιά διαιρεμένης χώρας. Επίσης αναφέρει πως η Κυβέρνηση εξασφάλισε τις τρεις πολύτιμες ψήφους της ΕΔΕΚ για έγκριση του προϋπολογισμού. Επίσης αναφέρει πως η αθλήτρια Άντρη Ελευθερίου προέβη σε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου

Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το ΗΕΛΛΑΣ JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required


%d bloggers like this: