H βρετανική εταιρεία Andair σταματά την προμήθεια ανταλλακτικών σε τουρκικά drones [photo]

File photo: Τα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar κατασκευάζονται με ανταλλακτικά που εισάγονται από τρίτες χώρες / Turkish Defence Ministry




Bρετανική εταιρεία που προμηθεύει με ανταλλακτικά την τουρκική εταιρεία παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) Baykar Makina σταμάτησε τις εξαγωγές προς την Τουρκία όταν διαπίστωσε ότι τα εξαρτήματά τους χρησιμοποιήθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η πρεσβεία της Αρμενίας στην Αγγλία ενημέρωσε την Andair Ltd. σχετικά με τη χρήση των ανταλλακτικών της στην πρόσφατη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αναφέρει στο Ethnos η Μαρία Ζαχαράκη.

Στις 11 Ιανουαρίου η εταιρεία εξέδωσε μία ανακοίνωση που δήλωνε ότι είχε λάβει αίτημα από την πρεσβεία της Αρμενίας στο Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσει να προμηθεύει ανταλλακτικά στην Baykar, καθώς η τουρκική εταιρεία τα χρησιμοποιούσε για να εξοπλίσει στρατιωτικά αεροσκάφη.

Στη συνέχεια, η Andair διενήργησε τη δική της έρευνα και διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί είναι ακριβείς. Η εταιρεία επικρίθηκε για τις αντλίες καυσίμου, με τις οποίες προμηθεύει τα αεροσκάφη Bayraktar.

Photo andair.com

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Η λειψυδρία χτυπά σκληρά την Τουρκία: Νερό για 45 μέρες έχει η Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: