Φρικτή διαπίστωση: Η πανδημία είναι μια σπάνια ευκαιρία για τον Ισλαμισμό και τον Χαλίφη Ερντογάν!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με συνεργάτες του. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




«Σε κάθε περίπτωση, η Ευρώπη και η Γαλλία έχουν αποδυναμωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ισλαμισμός έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του», υποστηρίζει ο Αλγερινός συγγραφέας, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Alexandre Devecchio της εφημερίδας Le Figaro.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει:

Για τους ισλαμιστές, όλα είναι μια ευκαιρία για να προχωρήσουν στο σχέδιό τους, αλλά ξέρουν επίσης πώς να περιμένουν, να υποχωρούν για να επιτεθούν καλύτερα, να σιωπήσουν ώστε να εγκαταστήσουν την αγωνία και στη συνέχεια να εκπλήξουν και να τρομοκρατήσουν, ξέρουν επίσης να χάνουν και να αλλάζουν στρατηγική σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όλη η τέχνη του πολέμου είναι εκεί.

Η πανδημία τους βολεύει, σκοτώνει, υπονομεύει την κοινωνία και την κυβέρνηση. Αλλά πέρα ​​από αυτό, πιστεύω, ότι οι Ισλαμιστές βρίσκονται τώρα σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση, που τους αναγκάζει να επανεξετάσουν το σχέδιό τους.

Πρώτον, υπάρχει η διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων των αραβικών χωρών με το Ισραήλ. Τους μπερδεύει, δεν είναι σίγουροι αν είναι Nakba ή μια καλή ευκαιρία για αυτούς. Γνωρίζουν, ότι θα καταπιεστούν σκληρά στις αραβικές χώρες που συνάπτουν σύμφωνο με το Ισραήλ και ότι το τελευταίο θα σπεύσει να τους παράσχει την τεχνολογία για την καταπολέμησή τους, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία, γιατί ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός θα εκραγεί αυτές τις χώρες.

Στο Μαρόκο, οι διαδηλώσεις εναντίον της nakba έχουν ξεκινήσει, θα ενισχυθούν και θα εξαπλωθούν στον αραβικό κόσμο και θα συνδεθούν με νέες βάσεις στα γαλλικά προάστια.

Οι επιθέσεις εναντίον των Εβραίων θα αυξηθούν και αυτό πρέπει να ανησυχεί. Η κοσμική Γαλλία, φίλη του Ισραήλ και του Μαρόκου θα είναι ιδιαίτερος στόχος.

Το άλλο φαινόμενο που τους κάνει να σκεφτούν, είναι η νέα προσέγγιση της Τουρκίας με τη μετάβαση της από το πολιτικό Ισλάμ στο στρατιωτικό Ισλάμ, στην Αρμενία, στη Λιβύη, στη Συρία, στη Μεσόγειο.

Είναι το όνειρο των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών, να βγουν από το παράνομο κήρυγμα και την τέχνη της τρομοκρατίας, να κινητοποιήσουν την ummah και να προχωρήσουν στην τζιχάντ, κάτω από τη σημαία ενός μεγάλου χαλίφη. Χωρίς την ummah και έναν χαλίφη να οδηγήσει στη τζιχάντ, το Ισλάμ είναι ορφανό, δεν μπορεί να κερδίσει, είναι ένα δόγμα βάσης.

Η ασταθής κατάσταση στην οποία βρίσκονται ο αραβικός κόσμος, η Ευρώπη, η Αμερική και το σιιτικό Ιράν είναι μια σπάνια ευκαιρία, την οποία ο Ισλαμισμός και ο Χαλίφης Erdogan δεν μπορούν να μην την εκμεταλλευτούν.

ΠΗΓΗ: Le Figaro – Βoualem Sansal: «La pandémie est une opportunité rare pour l’islamisme et le calife Erdogan»

Αφού συνέκρινε το Ισραήλ με την ναζιστική Γερμανία, ο Ερντογάν ξεκίνησε επίθεση ισχυρού φλερτ με το Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: