Ανέκδοτη συναυλία του Dylan από το 2002 εμφανίστηκε αίφνης στο διαδίκτυο [audio]

FILE PHOTO: Ο Μπομπ Ντίλαν σε παλαιότερη συναυλία του στο Τελ Αβίβ. EPA, ABIR SULTAN




Από τις 3.066 συναυλίες του Bob Dylan από το 1988 έως σήμερα μόνον μία είχε δοθεί ολόκληρη στη δημοσιότητα.

Ηταν εκείνη του 1994, στο MTV Unplugged.

Η μεγάλη πλειονότητα των υπολοίπων ηχογραφήθηκε από φανατικούς θαυμαστές, και μία από αυτές, η συναυλία που ο Dylan έδωσε στη Philips Arena στην Ατλάντα στις 2 Φεβρουαρίου του 2002, κυκλοφορούσε παράνομα για χρόνια, ως «Got a Line on You».

Πριν από λίγες ημέρες, εμφανίστηκε στο YouTube και η ηχογράφηση είναι καταπληκτική.

Στο show, ο Dylan διανύει μία εξαιρετική περίοδο του «Never Ending Tour»: Είναι μόλις πέντε μήνες μετά την εμφάνιση του «Love and Theft» στα δισκοπωλεία. Και επιπλέον, οι Charlie Sexton και Larry Campbell ήταν δύο από τους καλύτερους κιθαρίστες με τους οποίους έπαιξε ποτέ.

Εξαιρετική είναι και η επιλογή των τραγουδιών: μια μίξη κομματιών από το «Love and Theft» με επιτυχίες όπως τα «All Along the Watchtower» και «Like a Rolling Stone», αλλά και πιο βαθιές συνθέσεις σαν τα «Drifter’s Escape» και «My Black Pages» χωρίς να απουσιάζουν ερμηνείες παραδοσιακών φολκ τραγουδιών σαν το «Searching for a Soldier’s Grave» και το τραγούδι που ανοίγει τη συναυλία, το «I Am the Man, Thomas».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από LIFESTYLE

Η Έλεν ΝτιΤζένερις εξομολογείται την περιπέτειά της με την Covid-19: «Έφυγαν όλοι γύρω μου, μερικοί δεν επέστρεψαν ποτέ»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: