Αυτά είναι… «Η πρώτη χώρα που θα επισκεφθώ μετά το lockdown η Ελλάδα», λέει ο περίφημος Oliver Smith

FILE PHOTO: Κόσμος απολαμβάνει θαλάσσια σπορ, παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ο συντάκτης της εφημερίδας Telegraph, Oliver Smith, ελπίζει ότι ως τον Μάιο θα έχει δοθεί το πράσινο φως για διακοπές και τονίζει ότι υπάρχει μια χώρα που επιθυμεί να επισκεφθεί τότε περισσότερο από κάθε άλλη – η Ελλάδα.

Όπως αναφέρει, πολλοί θα επιλέξουν μετά από ένα μακρύ lockdown μια μακρινή περιπέτεια, πολυτελείς διακοπές στην Καραϊβική ή θα θελήσουν να επισκεφθούν την Αφρική, την Παταγονία ή την κεντρική Ασία. «Αλλά όχι εγώ. Εγώ ποθώ κάτι γνωστό και καθησυχαστικό, μια χώρα που γνωρίζω και αγαπώ, όπου οι χαρούμενες διακοπές είναι εγγυημένες», σημειώνει.

«Ο προορισμός των ονείρων μου είναι ένα μέρος όπου οι Βρετανοί ήταν πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει, και που δεν περιλαμβάνει μια πολύωρη πτήση. Αυτό που επιθυμώ είναι άθικτη νησιωτική ζωή, ανεπιτήδευτο φαγητό και διαμονή, ήσυχες παραλίες, βόλτες στο πράσινο, ορεινά τοπία και πλήρη απομάκρυνση από το στρες της σύγχρονης ζωής.

Μετά από 35 χρόνια ταξιδιών έχω διδαχθεί ένα πράγμα, ότι μια χώρα πάνω από όλες προσφέρει σε αφθονία αυτά τα χαρακτηριστικά- η Ελλάδα. Έχω επισκεφθεί οκτώ νησιά της – τη Σκιάθο, τους Παξούς, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, τη Σκόπελο, τη Μύκονο κα την Τήνο- και ποτέ δεν είχα άσχημη εμπειρία. Εντάξει, αυτοί που έπαιρναν σέλφις στη Μύκονο ήταν απαίσιοι, αλλά αυτό απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα. Επιπλέον η Ελλάδα είναι μια χώρα που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και θα χρειαστεί βρετανούς τουρίστες όσο ποτέ άλλοτε μετά από την αδράνεια του 2020.»

Στη συνέχεια, ο συντάκτης κάνει αναλυτικές προτάσεις για μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφθεί (παραλίες, ταβέρνες, αξιοθέατα, χωριά κλπ) ιδίως στην Τήνο, τη Σκόπελο, τη Λευκάδα και την Κεφαλονιά.

ΠΗΓΗ: TelegraphOliver Smith – The first country I’ll visit after lockdown? There’s no contest

Να τα βλέπουν οι Αμερικάνοι: Μόσχα και Άγκυρα θα συζητήσουν τον Ιανουάριο την παροχή δεύτερης παρτίδας S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: