Στα “μαχαίρια”: Απαράδεκτο άδειασμα του Πομπέο από τον Τραμπ για χάρη του Πούτιν… Και ένα υστερόγραφο για τον “φίλο” Ερντογάν

Ο Λευκός Οίκος. Βραδιάζει… EPA, KEVIN DIETSCH / POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Απ’ εδώ και πέρα πρέπει να ομιλούμε για «κρίση κορυφής». Διότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, κατά την οποία άλλα λέει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και άλλα ο υπουργός του των Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Ενώ λοιπόν, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υποστηρίζει -με στοιχεία- ότι πίσω από την κυβερνοεπίθεση εναντίον του αμερικανικού κράτους βρίσκεται η Ρωσία, ο κ. Τραμπ έκρινε ότι δεν τρέχει τίποτα και μάλιστα ειρωνεύτηκε όσους υποστήριξαν το αντίθετο, άρα και τον κ. Πομπέο.

Σε αντίθεση με τον υπουργό του των Εξωτερικών, ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι όλα είναι υπό έλεγχο και μάλιστα αποδεχόμενος εμμέσως την κυβερνοεπίθεση έριξε στάχτη στα μάτια λέγοντας ότι μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτήν η …Κίνα.

  • Ο κ. Τραμπ δεν έκρυψε ποτέ τα λόγια του για ηγέτες όπως ο Πούτιν, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και άλλους. Θαυμάζει τους αυταρχικούς προέδρους και πρωθυπουργούς διότι θα ήθελε να τους μοιάσει. Θα ήθελε πάρα πολύ να έχει τη δυνατότητα να παραμείνει ισόβιος πρόεδρος, όπως και αυτοί.

Ειδικά για τον Πούτιν και τον Ερντογάν, ο θαυμασμός του υποκρύπτει -όπως τον κατηγορούν- εξυπηρέτηση εξω-κρατικών συμφερόντων του. Προσωπικών συμφερόντων, που δεν εξυπηρετούν τα στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εικάζουν αρκετοί εδώ στην Αμερική, ότι οι Δημοκρατικοί θα ερευνήσουν αυτήν την ανάρμοστη σχέση του κ. Τραμπ με τους αυταρχικούς ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας. Διότι δεν δικαιολογείται με τίποτα η άρνηση του για ενάμιση χρόνο να επιβάλει κυρώσεις στην παραβατική Τουρκία. Και δεν δικαιολογείται ούτε η στάση του στα τέσσερα χρόνια της προεδρίας του έναντι του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η απόφαση του να αδειάσει τον Μάικ Πομπέο, τον πιο πιστό του συνεργάτη, για τα θέματα της Ρωσίας και της Τουρκίας, δεν είναι μόνο αψυχολόγητη, αλλά και απαράδεκτη. Διότι στην προσπάθεια του να διασώσει τη σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο, αμφισβήτησε τον επικεφαλής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ο οποίος τον έσωσε από πολύ δυσάρεστες καταστάσεις και έμεινε απόλυτα πιστός μέχρι την περασμένη Δευτέρα, όταν και ανακοίνωσε τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Κυρώσεις, που απέρριπτε βεβαίως για 18 μήνες ο κ. Τραμπ.

Για να τελειώνει το παραμύθι των Ελλήνων οπαδών του Αμερικανού προέδρου, οι κυρώσεις επιβλήθηκαν διότι το απαίτησε ο κ. Πομπέο, όχι επειδή το αποφάσισε ο κ. Τραμπ.

  • Εάν ήταν στο χέρι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η Τουρκία θα είχε τιμωρηθεί τον περασμένο Ιούλιο, όταν οι Αμερικανοί επιβεβαίωσαν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είχε καταστεί εχθρός της Αμερικής. Διότι αυτός είναι. Είναι ένας αντιαμερικανός, και αντισημίτης επικίνδυνος ισλαμιστής. Και ο κ. Τραμπ, για να εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντά του, δημιούργησε δύο «δράκους»: Τον Πούτιν, αλλά περισσότερο τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον κ. Πομπέο και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους, η Ρωσία εκτέλεσε με άψογο τρόπο και χωρίς η NSA και οι άλλες υπηρεσίες να πάρουν χαμπάρι, μία κυβερνοεπίθεση, που όμοια της δεν έχει υπάρξει στην ιστορία. Η Μόσχα έχει σαρώσει τα πάντα από υπουργεία, άλλες κρατικές υπηρεσίες και από μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι χάκερς υπέκλεψαν και τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία πολύ σημαντικών ανθρώπων και αξιωματούχων στην Αμερική. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Ούτε αστεία, όπως νομίζει ο κ. Τραμπ.

Και όμως. Για τον Αμερικανό πρόεδρο δεν τρέχει τίποτα. Κάνει και πλάκα… Και ενώ γνωρίζει, και από τις μυστικές του υπηρεσίες, και από τον κ. Πομπέο, ότι τα πράγματα είναι καταθλιπτικά μετά την επίθεση των Ρώσων χάκερς.

  • Ο κ. Πομπέο πρόσφερε μεγάλη υπηρεσία στην Αμερική με την απόφαση  του να επιβληθούν οι κυρώσεις στην κατοχική δύναμη. Ο κ. Τραμπ αντίθετα, παραβίασε τους νόμους και προκάλεσε ζημία στα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα.

Για πάρα πολλούς λόγους, θα αναδειχθεί ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία της Αμερικής, την οποία δίχασε. Και ο διχασμός αυτός θα κρατήσει, δυστυχώς, για πολλά χρόνια.

Για τον Ελληνισμό και τα συμφέροντά του, είναι σίγουρα ο χειρότερος ηγέτης της Αμερικής. Όσα καλά και θετικά παρατηρήσαμε στις σχέσεις της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οφείλονται σε αφοσιωμένους διπλωμάτες, όπως ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ και αρκετοί άλλοι, που υλοποίησαν το σχέδιο το οποίο σχεδίασαν υπό την καθοδήγηση του κ. Πομπέο:

Να ετοιμάσουν, δηλαδή, το ανάχωμα στη Μεσόγειο στην περίπτωση κατά την οποία η Τουρκία -όπως είναι πολύ πιθανό πια- αποχωρήσει και από το ΝΑΤΟ με απόφαση του κ. Ερντογάν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο αυταρχικός ηγέτης της Τουρκίας – ο φίλος του κ. Τραμπ- νοιώθει πιο άνετα στον «στάβλο» του Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά στη θαλπωρή της Αμερικής και γενικά της Δύσης, που ευθύνονται για την προκλητικότητα και την επιθετικότητα του. Οι Αμερικανοί και οι Δυτικοί έχουν την απόλυτη ευθύνη για τον «δράκο» που δημιούργησαν, και ο οποίος στράφηκε πλέον εναντίον τους…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η “ώρα της εκδίκησης” για τον Μάικ Πομπέο: Οι κυρώσεις αφορούσαν και την Τουρκία και τη Ρωσία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: